A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниО Б Р Ъ Щ Е Н И Е от инж. Изет Изет Шабан – кмет на община Ардино, област Кърджали

ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА АРДИНО О Б Р Ъ Щ Е Н И Е от инж. Изет Изет Шабан – кмет на община Ардино, област Кърджали УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се включи в Световния ден на почистването

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и служители в общинската администрация се включиха активно в Световния ден на почистването на 19 септември.

Община Ардино с приоритет за подмяна на отоплителните уреди за твърдо гориво

Община Ардино е член на работна група по Европейския проект „Replace” за подпомагане на подмяната на отопленията в домакинствата с по-екологични алтернативи.

Млади специалисти започнаха работа в община Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан назначи двама млади специалисти на работа по проект „Нова възможност за младежка заетост“.

Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19

Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19.

Ардинските огнеборци получиха поздравителен адрес от ръководството на община Ардино

По случай професионалния празник на пожарникарите, ардинските огнеборци получиха днес 14 септември поздравителен адрес от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Тържествено откриват новата учебна година в община Ардино

Новата учебна година ще бъде открита тържествено в община Ардино на 15-ти септември.

Нов асфалт в пет населени места в община Ардино

В пет населени места на община Ардино се асфалтираха улици – Млечино, Горно и Долно Прахово, Башево и Дедино.

Продължава ремонтът на третокласния път от Ардино за Кърджали

Продължава рехабилитацията на третокласния републикански път от Ардино за Кърджали. В момента нова асфалтова настилка се полага в района на туристическия комплекс „Белите брези“ и Чубрика.

Проблемът с безводието по населените места в Ардинско се задълбочава

Проблемът с безводието по населените места бе основната тема, обсъдена по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан  с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в салона на градското читалище. Събитието бе уважено и от председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

Община Нилюфер и Сдружението на ардинци в Бурса на работна среща при кмета на Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си бившия депутат в Турския Меджлис и член на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в Бурса Хаяти Коркмаз, председателят на фирма „Нил-Бел“ към побратимената община Нилюфер, Бурса Наджи Кале и изселникът-бизнесмен от Бял извор Нахит Акпънар,

Общински съвет – Ардино актуализира списъка на средищните и защитени детски градини и училища на територията на общината

Общински съвет – Ардино проведе своето редовно заседание. Дневният ред включваше 14 точки. Единодушно общинските съветници актуализираха списъка на средищните детски градини и училища на територията на общината.

Честит празник!!!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички жители на общината с Деня на Съединението – 6 септември.

Шахматът обединява хората

От името на настоятелството на Народно читалище „Родопска искра 1921“ председателят му Юксел Исмаил изказва своите искрени благодарности към бизнесмена от Истанбул Гюрсел Шентюрк, основен спонсор на шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на дългогодишния учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов.

Ремонтират сградата на кметството в Гърбище

„Благодарим от сърце за ремонта“, с тези думи посрещнаха, жителите на ардинското село Гърбище, кметът на общината инж. Изет Шабан

Момчилградчанинът Сезгин Шен спечели шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на учителя Реджеб Еминов

30-годишният учител по шахмат от Момчилград Сезгин Шен, спечели шахматния турнир в Ардино, организиран в памет на дългогодишния учител по физкултура и спорт Реджеб Еминов.

В центъра на Ардино бе монтирано модерно електронно информационно табло

Модерно електронно информационно табло бе монтирано във фасадата на една от сградите в центъра на град Ардино.

Кметът на Ардино инспектира обновяването на спортни игрища в парк „Нилюфер“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям инспектираха напредъка по обновяването на спортните игрища, разположени в парк „Нилюфер“.

Дарение за клуба на пенсионера

Клубът на пенсионера в Ардино получи анонимно дарение (табла, шах и карти за игра)

Продължава реконструкцията на 200-годишната джамия в Любино

Продължава реставрацията на джамията в ардинското село Любино, която е една от най-старите в района.

Стартира проектът за реконструкция на улична мрежа в град Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка за рехабилитация на седем улици в града

Лятна астрономическа школа за 50-ти път събра студенти и ученици в туристическия комплекс „Бели брези“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям посетиха лятната изследователска школа по астрономия в туристическия комплекс „Бели брези“.

Освежиха „Пътеката на ардинската поезия“

Нови табели със стихове радват окото и душата на посетителите на „Орловите скали“ край Ардино

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се срещна с екип на Фондация ИКТ Клъстер

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе работна среща с представители на Фондация Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) Клъстер - Анна Найденова, Красимира Шиндарова и Тодор Митов.

Ново информационно табло

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан огледа новото обществено информационно табло в центъра на града, финансирано с общински средства.

Инспекция на строително-монтажните дейности по рехабилитация на водопроводната мрежа в село Брезен

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям направиха инспекция на строително-монтажните дейности по изпълнение на проекта за рехабилитация на водопроводна мрежа в село Брезен.  

Поредно изпълнено предизборно обещание на кмета на Ардино инж. Изет Шабан

На основно обновено футболно игрище и ново детско кътче ще се радват вече жителите и най-вече децата на ардинското село Горно Прахово.

Обновена паспортна служба в Ардино

Община Ардино с Решение на Общински съвет осигури 5 000 лв. за обновяване на паспортна служба на РУ на МВР – гр. Ардино.

СТОТИЦИ МЮСЮЛМАНИ СЕ СЪБРАХА НА СТАДИОН „ЮНАК“, ЗА ДА ПРАЗНУВАТ КУРБАН БАЙРАМ

Стотици мюсюлмани се събраха рано тази сутрин на терена на стадион „Юнак“ в Ардино, за да посрещнат с празничен намаз (молитва) настъпването на свещения Курбан Байрам. Сред тях бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Така за втори път мюсюлманската общност в града под Белите брези се събра под открито небе, за да отслужи празничната молитва и да се избегне струпването на много хора на едно място.

КМЕТЪТ НА АРДИНО И ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕТО НА АРДИНЦИ В БУРСА ЗАЕДНО НА КУРБАН БАЙРАМ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си членовете на Управителния съвет на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса Юсеин Касапоглу и Ерол Четин, които са в Ардино по повод големия мюсюлмански празник Курбан Байрам.

БАЙРАМСКО КАФЕ

След байрамския намаз по повод настъпването на Курбан Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, мюфтията Ерхан Реджеб, специалистът към отдел „Иршад“ към Районното мюфтийство Сезер Садулов, имаминът на централната джамия в Ардино Орхан Якуб изпиха по чаша ароматно и вкусно кафе и охладени безалкохолни напитки в местно заведение.

ЧЕСТИТ КУРБАН БАЙРАМ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички мюсюлмани от общината с настъпването на свещения празник КУРБАН БАЙРАМ

ОБЩИНА АРДИНО ПРЕДОСТАВЯ БЕЗПЛАТНА ИНТЕРНЕТ МРЕЖА ЗА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ И ГОСТИ

Община Ардино е една от общините в областта, която е одобрена по Програмата WiFi4EU на Европейската комисия за изграждане на безплатни високоскоростни мрежи за безжичен достъп до интернет на обществени места.

Красотата на Ардино, пресъздадена с цветни моливи и бои

Малките художници от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР – Общински детски комплекс в Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова пресъздадоха красиви пейзажи от града и околностите с цветни моливи и бои

ОБНОВЯВАТ СПОРТНИ ИГРИЩА В ПАРК „НИЛЮФЕР“ В АРДИНО

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям откриха строителната площадка на спортни игрища, разположени в парк „Нилюфер“.

КМЕТЪТ НА АРДИНО ИНЖ. ИЗЕТ ШАБАН ПОЛУЧИ ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ЗА КУРБАН БАЙРАМ ОТ СДРУЖЕНИЕТО НА АРДИНЦИ В БУРСА

„В процеса на епидемичната обстановка от COVID-19, която заплашва общественото ни здраве, споделяме заедно радостта на настъпващия мюсюлмански празник Курбан Байрам, който е най-добрият пример за социална помощ и солидарност“.

ДЕЦА ОТ АРДИНО ОРГАНИЗИРАХА ЕКОПОХОД ДО ДЯВОЛСКИЯ МОСТ

Децата от Ардино се включиха в екопоход до туристическата местност „Дяволският мост” под мотото ,,Да опазим природата”. Спортната проява е организирана от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ съвместно с Детска педагогическа стая (ДПС) към Районно управление - Ардино. Тя бе разнообразена от забавно- развлекателни игри.

НАМАЗЪТ (МОЛИТВАТА) В АРДИНО ЗА КУРБАН БАЙРАМ ЩЕ СЕ ОТСЛУЖИ НА 31 ЮЛИ НА СТАДИОНА

Байрамският намаз (молитва) в Ардино по случай настъпващия мюсюлмански празник Курбан Байрам ще се отслужи на 31 юли (петък) от 07.00 часа на стадион „Юнак“.

ОБЩИНА АРДИНО ПРОДЪЛЖАВА С ОСВЕЖАВАНЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРАТА

Община Ардино извършва боядисване на стълбовете за улично осветление в централната градска част, както и в парковете. Ще се пребоядисат всички стълбове, с което ще се подобри техния външен вид и ще се предпазят от амортизиране.

ОБЩИНА АРДИНО РАЗРАБОТВА ПЛАН ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ ЗА ПЕРИОДА 2021 – 2027 Г.

Работна среща във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на община Ардино за следващия програмен период ( 2021 - 2027 г.) се проведе в заседателната зала на Общинския съвет.

КМЕТЪТ НА АРДИНО ИНЖ. ИЗЕТ ШАБАН Е НОВИЯТ ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ТУРИСТИЧЕСКА ОРГАНИЗАЦИЯ „РОДОПИ“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан бе избран за зам.-председател на Организацията за управление на туристически район (ОУТР) „Родопи“ в Смолян.

МЕСТНОСТТА „КАБАК БАИР“ КРАЙ БОРОВИЦА – ОБЩИНСКИ ОБЕКТ ОТ ПЪРВОСТЕПЕННО ЗНАЧЕНИЕ

На поредното редовно заседание на местния парламент в община Ардино, съветниците единодушно дадоха своето съгласие имот, частна държавна собственост с площ 97 464 м2 в местността „Кабак баир“,

МЛАДИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗАПОЧНАХА РАБОТА В ОБЩИНА АРДИНО

Двама млади висшисти от Ардино, след дипломирането си, избраха да се реализират в родния си град. Елиф Фаик (вдясно на снимката) започна работа в Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР)- Общински детски комплекс (ОДК), като ресурсен учител. Тя е завършила Тракийския университет в Стара Загора със специалност „Специална педагогика“.

ОБЩИНА АРДИНО СТАРТИРА ПРОЦЕДУРА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ НА ДЯВОЛСКИЯ МОСТ В СПИСЪКА НА ЮНЕСКО

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати писмо до председателя на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО относно вписване на архитектурната недвижима културна ценност „Дяволския мост“ в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО към ООН.

АРДИНО КАНДИДАТСТВА С ПРОЕКТ ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

В Ардино се проведе поредната кметска среща, в която участваха управниците на населени места от общината и цялото нейно ръководство в лицето на кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.Тук бяха още зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, както и Вр.Ид. секретар на общината инж. Мехмед Алиев.

ОБЩИНА АРДИНО ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ В БОРБАТА С КОРОНАВИРУСА

Община Ардино получи като дарение дезинфектанти, течен сапун, ръкавици, маски за многократна употреба. Хигиенните материали и санитарни консумативи бяха разпределени във всички детски градини и институциите, предоставящи социални услуги на територията на общината. Те бяха предоставяни безвъзмездно от Фондация „77“

НАД 1 МИЛИОН ЛЕВА ИНВЕСТИРА ОБЩИНА АРДИНО ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА УЛИЦИ И ТРОТОАРИ

Инвестиция за над 1 милион лева ще бъдат вложени за строителство, реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари в град Ардино.Това стана след като кметът на общината инж. Изет Шабан подписа анекс към договор по проект „Строителство, реконструкция и рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях в град Ардино“

РОДОПЧАНИ ОТИВАТ ДА ТЪРГУВАТ В ГЮМЮРДЖИНА (КОМОТИНИ) В НАЧАЛОТО НА XX-ТИ ВЕК

От векове насам, хората в Родопите, живеят заедно като единна общност, без разлика на име, вяра и етнос. На архивната снимка, предоставена от 66-годишният Слави Митрушев от Ардино, собственик на кафене в центъра на града, се вижда, как през 20-те години на миналия век, родопчaни отиват да търгуват заедно при съседите в гръцкия град Гюмюрджина (Комотини) .

ЕРХАН РАМАДАН ОТ СУХОВО: ПЧЕЛАРСТВОТО Е ТРУДНА ПРОФЕСИЯ И ИМА МНОГО ТЪНКОСТИ

43-годишният строител от ардинското село Сухово Ерхан Рамадан повече от 20 години живее в София, но това не му пречи да бъде и добър пчелар. Винаги, когато има възможност Ерхан се прибира в родното си село. „Любовта към родния край, е вродено винаги в сърцето на човека и той трябва да цени корените си.

КМЕТЪТ НА АРДИНО ИНЖ. ИЗЕТ ШАБАН ИНСПЕКТИРА РАБОТАТА ПО ВОДОПРОВОДНАТА МРЕЖА В БЯЛ ИЗВОР, БРЕЗЕН И ЯБЪЛКОВЕЦ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи инспекция на строително-монтажните дейности по изпълнение на проект „Рехабилитация на водопроводна мрежа в с.Бял извор, с.Брезен и с.Ябълковец, в община Ардино“, финнасиран чрез Държавен фонд „Земеделие“ по подмярка 7.2.

Актуално
Предстоящи събития