A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниПродължава записването за участие в Риболовния фест „Дяволски мост - 2024“

Продължава записването за участие в поредното издание на Риболовния фест в местността „Дяволския мост“ на река Арда. Заявки за участие се подават в отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино или на телефон: 0886 441 092. Крайният срок за записване е 21 юни (петък). Задължителното условие за участниците е да притежават риболовен билет.

Отлично представяне на Школата по изобразително изкуство

Отлично представяне на Школата по изобразително изкуство в Областния конкурс за детска рисунка "Родопски багри". Конкурсът се организира за десета поредна година от Община Кърджали, РУО Кърджали, ЦПЛР-ОДК Кърджали и СУ "Вл. Димитров- Майстора", в памет на именития кърджалийски художник Джемал Емурлов- Джими.

БЧК - Ардино започва раздаването на помощи от втория транш

От 12 юни (сряда) Българският червен кръст (БЧК) в Ардино започва поетапно предоставяне на хигиенни и хранителни продукти от втория транш.  Хуманитарната помощ е по Програма „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Това съобщи Бахар Реджебов, председател на Общинския съвет на БЧК-Ардино.

Изет Шабан получи поздравителен адрес за Курбан Байрам от Сдружението на Ардинци в Бурса

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан получи поздравителен адрес от председателя на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса Юксел Юртсевер по повод предстоящия празник на мюсюлманите Курбан Байрам.

Ардинци спечелиха хакатона, организиран по проект „Socially Agile”

В онлайн платформата Zoom се проведе втората част на обучението за млади предприемачи - хакатон, който включваше над 150 участници от шест държави. Събитието, организирано в рамките на проект Socially Agile, предостави на младежите уникална възможност да представят своите иновативни проектни идеи.

Организират празничен концерт в Ардино по случай Курбан Байрам

По случай най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам община Ардино и читалище „Родопска искра“ организират концерт в Ардино на 14 юни (петък) от 17.30 часа.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан благодари на избирателите на ДПС за оказаната подкрепа и доверие

ДПС за пореден път печели убедително в община Ардино изборите за народни представители в Народното събрание и представители в Европейския парламент, които се проведоха на 9 юни. Това сочат резултатите от паралелното преброяване на протоколите.

Цветелина Георгиева от Ардино стана шампион на България при жените

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева е новият шампион на България при жените за 2024 година. Във финалната среща Цветелина победи състезателката на варненския „Комфорт“ Мария Йовкова с 4:2. През уикенда в Панагюрище се проведе Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за жени и мъже.

С поднасяне на венци и цветя Ардино почете паметта на Христо Ботев

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. По този повод пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация в Ардино бяха поднесени венци и цветя от името на Община Ардино, ДГ „Слънце“, ДГ „Брезичка“, СУ „Васил Левски“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Ардино, Държавно горско стопанство-Ардино.

В Ардино се проведе учителска спартакиада на СБУ

Работещите в сферата на Образованието от Община Ардино, след няколко годишно прекъсване от пандемичните ограничения, под ръководството на Синдиката на Българските Учители (СБУ) и под егидата на Кмета на Общината инж. Изет Шабан, проведоха поредната Учителска спартакиада в спортните съоръжения на СУ  „В. Левски“.

Кметът Изет Шабан поздрави децата по повод 1 юни

Скъпи деца, Международният ден на детето - 1 юни е най-слънчевият, най-веселият и жизнерадостен празник, защото е посветен на вас – нашите деца! Вие сте нашето бъдеще, нашата надежда и вяра в доброто и красивото. Нека усмивките винаги греят на лицата Ви! Пожелавам Ви сбъднати мечти, щастливо и безгрижно детство!

Нови успехи за талантливите деца на Ардино

Тази година ардинската школа по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК с ръководител Мюзейен Юсуфова отново взе участие в Национален конкурс за детска рисунка „ Детство мое, реално и вълшебно “, организиран от МОН,НДД, Община Ловеч и ЦПЛР-ОДК гр. Ловеч.

Риболовен фест на Дяволския мост на 22 юни

На 22 юни (събота) в местността „Дяволски мост“ на река Арда за пореден път ще се организира и проведе Риболовният фест „Дяволски мост - 2024“ под патронажа на кмета на община Ардино Изет Шабан. Организатори са община Ардино, читалище „Родопска искра 1921“, ЛРС „Бели брези“ и Туристическо дружество „Бели брези“.

Община Ардино е одобрена от Фонд „Социална закрила“ за финансиране на проект за нуждите на социални услуги

Община Ардино получи одобрение за финансиране на проект от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Общата стойност на проект „Закупуване на нов пътнически автомобил за нуждите на социалните услуги „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост“ и „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в гр. Ардино, община Ардино“ е 92 000 лева, като 44 160 лева са от Фонд „Социална закрила“ и 47 840 лева са от бюджета на общината.

Изет Шабан подписа договор с МРРБ за ремонт на пътя Жълтуша - Седларци

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и кметът на община Ардино инж. Изет Шабан подписаха договор за реконструкция на общински път  Стояново - Светулка - Седларци - Жълтуша. Рехабилитацията на пътя се финансира от държавния бюджет и е на стойност 6 405 746 лв.  

Одобрени четири проекта на община Ардино по ПУДООС

Одобрени са четири проектни предложения на община Ардино по Националната кампания „За чиста околна среда – 2024 г.“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерство на околната среда и водите.

СУ „Васил Левски“ в Ардино изпрати своите абитуриенти

С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и с кръшно хоро СУ „Васил Левски“ в Ардино изпрати своите абитуриенти от Випуск 2024 в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Дамян от Свиленград спечели детския турнир по шахмат в Ардино

Детски турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов (Кънчо) се проведе в Ардино. Състезанието е вече традиционно и се организира в дните около 1-ви юни – Международен ден на детето. В надпреварата се включиха 21 шахматисти от Ардино, Кърджали, Крумовград, Момчилград, Кирково и Свиленград.

Честит празник 24 май - Ден на славянската писменост и култура

Уважаеми учители, дейци на просветата, културата и науката, Скъпи ученици и жители на община Ардино, Приемете най-искрените ми поздравления за 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Нека този празник да обединява всички ни, да ни изпълва с гордост и самочувствие, че българската просвета и култура са част от Европейската цивилизация!

С празнична програма бе отбелязан 24 май в Ардино

Ардино тържествено oтбeлязa 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В трaдициoннoтo oбщoгрaдcкo тържecтвo се включиха  учeници, учитeли, прocвeтни, културни дeйци и граждани.

Кметът Изет Шабан отличи изявени дейци на образованието и културата

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан отличи шест изявени учители и дейци на културата по случай  24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Церемонията по награждаването се състоя по време на празничното общоградско тържество.

Аксел от Ардино с престижно второ място на детския шахматен турнир в Джебел

11-годишният състезател от школата по шахмат към читалище „Родопска искра“ в Ардино Аксел Мурад, с треньор Еминали Салиф се класира на второ място на шахматния турнир в Джебел, който се проведе в рамките на спортните прояви на 19 май – Ден на демокрацията и в реализация на дейностите по проект „Джебел на младите – активни и будни“.

Младите баскетболисти на Ардино взеха участие на международния спортен фестивал в Бурса

Юношеският баскетболен отбор на СУ „Васил Левски“ от Ардино U16, който представи общината и България, се завърна от участие в 22-ият Международен спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса. Надпреварата се проведе по повод 19 май, празник на младежта и спорта в Турция и Ден за възпоменаване на създателя на турската република Мустафа Кемал Ататюрк. Поканата беше от кмета на побратимената община Нилюфер Шади Йоздемир.

Община Ардино поздрави почетния гражданин на Ардино Халид Даалъ за рождения ден

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес до почетния гражданин на Ардино Халид Алиосман Даалъ по повод рождения му ден.

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК с нови отличия от национален конкурс

Школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино с две награди от XVII Национален конкурс „ Под дъгата на детството ‘‘ град Сандански-2024. Наградите бяха присъдени на Айлин Осман /16 г./ в категория „Школи“- второ място в трета възрастова група и  Сузан Чолакова /17 г./- трето място в трета възрастова група.

Кметът на Ардино с поздравление към състезатели, треньори, ръководители, деятели и приятели на спорта

„Уважаеми спортисти, Днес е Денят на българския спорт – 17 май. Поздравявам всички състезатели, треньори, ръководители, деятели и приятели на спорта по случай празника. Позволете ми да изразя искрената си благодарност към неуморния Ви труд, които полагате ежегодно в спортните зали, площадките и на стадионите, за да прославите името на Ардино в страната и в Европа.

Покана

важаеми дами и господа  - производители на екологично чисти храни, Община Ардино Ви кани на четвъртото издание на „Дните на Ардино“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“, което ще се проведе през периода от 5 до 11 август 2024 г.

Приказният свят на моя роден край

През месец април 2024 година в град Цар Калоян се проведе шести национален конкурс за детска рисунка „Приказният свят на моя роден край“.

Общински съвет - Ардино прие бюджетната прогноза за периода 2025 – 2027

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание. В дневния ред бяха включени 15 докладни записки.

Специална награда за 3-годишната Елинор от Ардино

3-годишната Елинор Ханджиева от първа група „Смърфчета“ към ДГ „Слънце“ в Ардино спечели специалната награда, медал и грамота на първия национален фестивал на изкуствата под надслов „Слънце е нашата детска градина“, организиран от ДГ „Слънце“ - Пловдив, Община Пловдив и Регионално управление на образованието - Пловдив.

Община Ардино организира очни прегледи на 90 деца в детските градини

По инициатива на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан в детските градини „Слънце“ и „Брезичка“ бе извършен профилактичен очен скрининг. Със специален апарат от разстояние, без да се травмират малчуганите, специалистът-офталмолог д-р Ерай Дурмуш от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали прегледа 90 деца от 3 до 6 годишна възраст за диоптрични отклонения.

Нови спортни екипи дари на младите баскетболисти от Ардино кметът Изет Шабан

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан осигури нови спортни екипи и анцузи за юношеския баскетболен отбор на СУ „Васил Левски“, който ще вземе участие на Международния спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса.

Ловно сдружение „Бели брези“ в Ардино отчете дейността си за 2023 г.

Ловно-Рибарско Сдружение „Бели  брези“ - Ардино проведе отчетно събрание през уикенда. Гости на събранието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и директорът на ДГС-Ардино инж. Ертан Еминов.

Кметът на Ардино се срещна със зрелостниците на СУ „Васил Левски“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си среща-разговор с абитуриентите на СУ „Васил Левски“ от Випуск 2024. На нея присъстваха още началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ Бахар Реджебов, както и класните ръководители на абитуриентите Мюзейен Туран и Шенай Вели.

Световният ден на двигателната активност бе отбелязан в Ардино с информационна кампания

С информационна кампания под мотото ,,Движението - това е здраве” в Ардино бе отбелязан Световният ден на двигателната активност – 10 май. Организатор на кампанията е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). Целта е популяризиране на физическата активност сред децата от всички възрастови групи, отчитайки значимата й роля като важен инструмент за подобряване на физическото и психическото здраве.

Община Ардино организира спортен полумаратон до Дяволския мост и обратно през август

В рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ община Ардино организира спортен полумаратон „Ардино – Дяволски мост – Ардино“ за купата на кмета на община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 10 август (събота) от 09:00 ч.

С полагане на цветя в Ардино бе отбелязан Денят на Европа

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, кандидатът за народен представител Павлин Кръстев и младежи поднесоха цветя пред паметната плоча на Европейския съюз в центъра на Ардино. Инициативата бе по повод Денят на Европа, който се отбелязва ежегодно на 9 май в чест на мира и единството в Европа. 

На кметска среща в Ардино обсъдиха организационно-техническата подготовка за изборите

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си месечна работна среща с кметове и кметските наместници на населените места. В нея участваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

Кметът на Ардино с поздрав за Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

важаеми членове и доброволци в Българския Червен кръст, приемете моите сърдечни поздрави по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец! Това е ден, в който всички ние изразяваме своето уважение, благодарност и признателност към Вас за неуморния труд, който отдавате в полза на обществото, водени от желанието да помагате и да сте в полза на нуждаещите се хора.

Тенисистите на СУ „Васил Левски“ от Ардино – републикански шампиони

За поредна година отборът на СУ „Васил Левски“ в Ардино стана републикански шампион на България по тенис на маса във възрастовата група 11-12 клас. Финалният национален етап на Ученически игри 2023/2024 г. се проведе през уикенда в Свищов.

6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия

6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия

Светли Великденски празници!

Светли Великденски празници!

Баба Хабибе от Млечино навърши 90 години

Хабибе Шевкед Махмуд от ардинското село Млечино навърши 90 години. За юбилейния си празник тя получи поздравителен адрес и подаръци от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям с пожелание за здраве и дълги старини. Те бяха поднесени от кмета на Млечино Ремзи Юзеир, който зарадва рожденичката с цветя и торта.

Поздравителен адрес от кмета на Ардино по повод Великден

По случай настъпващия светъл празник Великден кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати поздравителен адрес до църковното настоятелство на храм „Свети Архангел  Михаил“.

Община Ардино с одобрен проект по „Красива България“

Управителният съвет на Проект „Красива България“ при Министерството на труда и социалната политика одобри 64 проектни предложения, еднo от които на община Ардино за обновяване на сградите на Общинската администрация

Честит 1 май - Ден на труда

Честит 1 май - Ден на труда

Тенисистите от Ардино обраха медалите в Държавното отборно и индивидуално първенство за девойки до 19 години

Истински фурор на състезателките на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу на Държавното индивидуално първенство за девойки до 19 години в Горна Оряховица! За трета поредна година Цветелина стана абсолютен шампион във всички дисциплини по категоричен начин! Тя спечели първото място на индивидуално, двойки и смесени двойки!

Дните на Ардино от 5 до 11 август ще бъдат отбелязани с богата програма

От 5 до 11 август в Ардино ще се проведе четвъртото издание на „Дни на Ардино 2024“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“. Проявата се организира под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Изет Шабан поздрави новоизбраните кметове на Голяма община Бурса, Нилюфер, Картал и Османгази

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави новоизбрания кмет на Голяма община Бурса Мустафа Бозбей, както и новоизбраните кметове на побратимените турски общини Нилюфер, Бурса – Шади Йоздемир и Картал, Истанбул – Гьокхан Юксел по случай встъпването им в длъжност и за постигнатия успех на местните избори, провели се на 31 март.

СУ „Васил Левски“ ще представи община Ардино в Областния кръг на „Млад огнеборец“

Отборът на СУ „Васил Левски“ от Ардино с ръководител Азис Мурад спечели първото място в Общинския кръг на ученическо състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. На второ място се класира вторият отбор на СУ „Васил Левски“.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/