A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниОбщина Ардино постави нови информационни табели за улеснение на туристите

За улеснение на туристите Община Ардино постави нови информационни табели на възлови места по пътя Кобиляне – Брезен – Боровица – Сполука. Целта е да се осигури по-добра и лесна достъпност до културни и природни забележителности и туристически обекти на територията на общината. Община Ардино призовава гражданите да опазват поставените табели.

Стотици присъстваха на мевлид в Китница

Стотици души от китното ардинско село Китница, околните села, както и от Асеновград и Айтос, участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозната проява започна в обновената местна джамия с четене на айети от Свещенния Коран-и Керим и Мевлиди Шериф от местни духовници, водени от имамина на медресето в Долно Прахово Нуритдин Ибрям и имамина на кърджалийския квартал „Прилепци“ Кямил Мустафа.

Общинският съвет в Ардино одобри процедура за продажба на 33 урегулирани поземлени имоти

Общинският съвет на Ардино проведе своето редовно заседание. То бе водено от председателя Сезгин Байрям, в присъствието на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, заместника му Неджми Мюмюнходжов и представители от Общинска администрация. Дневният ред на заседанието включваше 23 докладни записки.

Поливна система за капково напояване се изгражда в центъра на Ардино

За първи път в Община Ардино се извършва монтаж на система за капково напояване на зелените площи, които се намират в централната част на града. Идеята е на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Сиделя и Цветелина с огромен принос за спечелването на 5 медала за България от Балканиадата по тенис на маса

Състезателките на СКТМ „Юнак“ - Ардино Сиделя Мутлу и Цветелина Георгиева имат огромен принос за спечелването на пет медала от Балканиадата по тенис на маса за юноши, девойки, кадети и кадетки.

Мевлид за здраве и берекет се проведе в Червена скала

Стотици души от Червена скала, околните  населени места Богатино, Млечино, Хромица, Левци и изселници, пристигнали от Турция, участваха в мевлид за здраве и берекет в местния месджит.

Услугата „Топъл обяд“ с удължен срок

Удължен е срокът за предоставяне на „Топъл обяд“ за нуждаещи се от община Ардино до 9 септември 2022 година.

Ученици от СУ „Васил Левски“ в Ардино постигнаха отлични резултати

Четвъртокласницие Аксел Мурадов, Енда Джебеджи и Сезер Алиев от СУ „Васил Левски“ в Ардино показаха отлични резултати на Националното финално състезание, организирано от Сдружението на българските начални учители (СБНУ).

Пенсионери от Сомовит видяха за първи път Дяволския мост

Членове от Пенсионерски клуб  „Дунав“ от село Сомовит, община Гулянци, област Плевен, посетиха за първи път едно от най-красивите места в Родопите - Дяволският мост.

Зрелостниците от СУ „Васил Левски“ в Ардино получиха своите дипломи

На вълнуваща тържествена церемония, с любимите учители, родители и гости, абитуриентите от Випуск 2022 на СУ „Васил Левски” в Ардино получиха своите дипломи. Гост на събитието, което се проведе в двора на училището, беше Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, спорт и култура“ към община Ардино.

Над 40 любители на риболова се състезаваха на риболовния фест край Дяволския мост

19-годишният Мурад Осман от Кърджали е победителят в традиционното състезание по риболов, което се проведе в събота в местността „Дяволския мост“. Той спечели първото място с 4,260 кг улов.

Обмен на иновации в Ардино по Националната програма „Иновации в действие“

Иновативно Средно училище „Васил Левски“, гр. Ардино за поредна година е домакин на работна среща за споделяне на иновации и иновативни продукти по Национална програма “Иновации в действие” на Министерството на образованието и науката. Срещата се проведе от 09 до 12 юни, а участници бяха учители и ученици от ОУ „Васил Левски“ - гр. Белене, СУ “Иван Вазов” - гр. Мездра и ОУ “Георги Сава Раковски” - с. Голямо ново, обл. Търговище.

Община Ардино организира Риболовен фест край Дяволския мост

На 18 юни (събота) в местността „Дяволския мост“ на река Арда ще се организира традиционният „Риболовен фест 2022“ с разнообразна музикално-фолклорна програма. Риболовният фест включва състезание по улов на речна риба, туристически поход от град Ардино до Дяволския мост и фолклорна програма на любителски художествени състави към читалище „Родопска искра“.

Стартира набирането на приемни семейства в област Кърджали

Областният екип по приемна грижа с обхват общините Ардино, Кърджали, Крумовград и Момчилград започна прием на кандидати за приемни семейства в рамките на Проект „Приеми ме 2015” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

Първа земляческа среща на поколения-ардинци се проведе в Бурса

В Бурса се проведе първия землячески-пикник по проект  „Среща на поколения – Ардинци“. Инициативата бе организирана от Община Ардино със съдействието на побратимената община Нилюфер и Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци). Въпреки дъждовното време, стотици изселници от Ардинско се събраха на едно място, за да прекарат един незабравим ден. Празничният ден бе изпъстрен с песни и танци.

Община Ардино и ФК „Юнак“ организират „Футболно лято“ за децата

Община Ардино и Футболен клуб „Юнак“ организират футболно лято за деца от първи до седми клас. Това съобщи президентът на ФК „Юнак“ Метин Мустафов. Той уточни, че тренировките на бъдещите звезди ще се проведат на изкуствения терен до стадион „Юнак“.

Голям интерес в Бурса към изнесения приемен ден на кмета на Ардино инж. Изет Шабан

При голям интерес премина организираният от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан изнесен приемен ден в Бурса. По време на инициативата, която се проведе в рамките на проекта „Среща на поколения – Ардинци“ в сградата на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинци) в квартал „Ихсание“, изселниците имаха възможност да поставят своите въпроси и проблеми на инж. Изет Шабан.

Родопски багри

Вече са известни резултатите от журирането на VIII-я Областен конкурс за детска рисунка "Родопски багри", в памет на именития кърджалийски художник Джемал Емурлов - Джими.

Андрей Димитров от Бостън направи дарение на ДГ „Слънце“ в Ардино

Андрей Димитров, живущ в Бостън - Съединените американски щати, дари за нуждите на Детска градина „Слънце“ в Ардино сушилня. Дарението предаде кметът на село Падина Кямил Кичуков на директора на детското заведение Димитрина Александрова.

СУ „В. Левски“ в Ардино обмени иновативни практики с училище от Белене

Група ученици и учители от Иновативно средно училище „Васил Левски” - Ардино посетиха ОУ „Васил Левски” – Белене по Национална програма „Иновации в действие”. 

Национален конкурс" Обичам те, море"

Още два медала в музикалното изкуство от Националният конкурс „Обичам те, море“ Бурчин Касаб и Дамла Якуб отново с медали от проведеният във Варна конкурс,който е  предназначен за деца и младежи до 16 години и има за цел да подпомогне тяхното творчество на морска тематика.

Сдружението на Ардинци в Бурса съпричастни за лечението на Фатме

Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса събра финансови средства за лечението на 36-годишната Фатме Мустафа от Ардино. Парите бяха предадени на Первин Топалова, леля на Фатме Мустафа.

Организират Риболовен фест край Дявослкия мост с много награди

На 18 юни (събота) в местността „Дяволския мост“ на река Арда ще се организира традиционният „Риболовен фест“ с разнообразна музикално-фолклорна програма.

Солистът Юксел Исмаил обра аплодисментите на публиката в Бурса с песента „Керимем“

След двегодишно прекъсване поради ковид пандемията Хор „Севги“ от Бурса изнесе концерт в културен център „Назим Хикмет“ в побратимената община Нилюфер при препълнена зала.

Цветелина Георгиева е вицешампион при девойките

Състезателката на ардинския спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ Цветелина Георгиева е вицешампион на България при 21 годишните девойки.

Шампионска титла за „Юнак“ и от Държавното по тенис на маса до 21 години

Отборът на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ (Ардино) спечели шампионската титла на България и при 21-годишните за сезон 2021/2022 г. От 3 до 6 юни в Пловдив се провеждат заключителните срещи от Държавното и индивидуално първенство по тенис на маса до 21 години.

Най-възрастният жител на град Ардино стана на 97 години. Поздрави го кметът инж. Изет Шабан

Днес, 4 юни, най-възрастният жител на град Ардино Сали Салиев навърши 97 години. По този повод кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям посетиха рожденика в дома му, за да го поздравят. Кметът инж. Изет Шабан връчи на дядо Сали поздравителен адрес и подаръци от името на Ръководството на Общината.

С поднасяне на венци и цветя Ардино почете паметта на Христо Ботев

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. По този повод пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация в Ардино бяха поднесени венци и цветя от името на Община Ардино, ДГ „Слънце“, ДГ „Брезичка“, СУ „Васил Левски“.

Организират среща-пикник на поколенията в Бурса под надслов „Ардински земляци в Бурса“

На 12 юни, неделя, в Бурса ще се проведе първа земляческа среща-пикник на поколенията под надслов „Ардински земляци в Бурса“.

Организират Риболовен фест край Дявослкия мост с много награди

На 18 юни (събота) в местността „Дяволския мост“ на река Арда ще се организира традиционният „Риболовен фест“ с разнообразна музикално-фолклорна програма.

Териториалната организация на слепите в Ардино проведе годишно отчетно събрание

Териториалната организация (ТО) на слепите в Ардино проведе своето редовно годишно-отчетно събрание. Гости на форума бяха зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов, председателят на Регионалната организация на слепите (РСО) в Кърджали Шюкран Исмаил и председателят на Пенсионерския клуб в Ардино Гюнер Мюмюн.

Общинският съветник Сабри Емрулов с 60-годишен юбилей

Общинският съветник Сабри Емрулов от Ардино отбеляза своя 60-годишен юбилей. По този повод кметът на общината инж. Изет Шабан от свое име и от името на председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям връчи поздравителен адрес на юбиляра, с пожелание за неизчерпаемо здраве, успехи и семейно благополучие. Той му подари и пластика на символа на общината – Дяволският мост.

Обучават служителите от община Ардино как да действат при земетресения, наводнения, пожари и бедствия

Обучение на тема „Необходими превантивни и защитни мерки, начини за поведение и действие при земетресения, наводнения, пожари и бедствия“ се проведе в заседателната зала на община Ардино.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри ново изградените „пеещи и светещи“ фонтани – подарък за децата

Навръх 1 юни – Ден на детето, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри ново изградените „пеещи и светещи“ фонтани в обновения централен площад на града – подарък за техния празник.

Детска градина „Слънце” в Ардино изпрати своите малки „абитуриенти” от юбилейния 50-ти Випуск

С вълнуващо тържество децата от предучилищната 4-та група „Слънчица“ към Детска градина „Слънце” в Ардино казаха „сбогом” на любимата градина и своите учители. Събитието се проведе в салона на читалище „Родопска искра“.

Национален конкурс „ Детство мое, реално и вълшебно “

Тази година ардинската школа по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК с ръководител Мюзейен Юсуфова отново взе участие в Национален конкурс за детска рисунка „ Детство мое, реално и вълшебно “, организиран от ЦПЛР-ОДК гр. Ловеч.

Наградиха победителите във фотоконкурса „Каменните мостове в Родопите“

Трима майстори на кадъра грабнаха наградите от заключителния етап на фотоконкурса „Каменните мостове в Родопите“. Тричленното жури присъди първото място на Рейхан Мустафа Ферад за зимна снимка на Дяволския мост.

В Ардино се проведе обществено обсъждане на проект „Историческите каменни мостове в Родопите - съвременни методи за представяне и опазване“

Обществено обсъждане на резултатите от проект „Историческите каменни мостове в Родопите – съвременни методи за представяне и опазване“ се проведе в залата на Общинския музей в Ардино.

Изпратиха бъдещите първокласници от ДГ „Брезичка“ в Ардино

Колективът на Детска градина „Брезичка“ в Ардино изпрати своите бъдещи първокласници от Випуск 2022 с вълнуващо тържество. Тринадесет деца казаха довиждане на своите учителки Айшен Алиева и Надежда Хаджиева, за да седнат през есента на ученическите чинове.

„Юнак“ за втора поредна година стана вицешампион на България по тенис на маса при жените

За втора поредна година състезателките на СКТМ „Юнак“ - Ардино въпреки крехката си възраст станаха вицешампиони на България с актив от 26 точки.

„Приказният свят на моя роден край“

През месец април 2022 година в град Цар Калоян се проведе четвърти национален конкурс за детска рисунка „Приказният свят на моя роден край“. Конкурсът има за цел да запознае участниците с разнообразието, колорита, богатата духовна култура на България и да създаде подходяща творческа атмосфера за изява на талантливите деца от страната.

Анъл Фънгърлиев спечели детски турнир по шахмат в Ардино

Единадесетгодишният талант Анъл Фънгърлиев от Кърджали спечели първия Областен детски турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов – Кънчо с шест точки. Той бе безпогрешен и спечели всички шест партии.

Проф. д-р инж. Павел Пенчев представи доклад за хидрогеоложки проучвания на подземни води в Ардино пред Общинския съвет

Доклад за хидрогеоложки проучвания с цел оценка на потенциала за търсене и разкриване на усвоими  количества подземни води чрез дълбоки сондажи на територията на община Ардино представи пред Общинския съвет проф. д-р инж. Павел Пенчев, председател на Българска асоциация по подземни води (БАПВ). Събитието се проведе в заседателната зала на общината.

Общинският съвет в Ардино прие финансовия отчет на местната болница

Общински съвет – Ардино проведе в петък своето редовно заседание. Дневният ред включваше дванадесет точки. Общинските съветници приеха годишния финансов отчет за 2021 г. за дейността на местната Многопрофилна болница за активно лечение.

Достойно представяне на младите баскетболисти на Ардино в спортния фестивал в Бурса

Юношеският баскетболен отбор на Ардино се завърна от участие в 20-тия юбилеен традиционен Международен спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса, организиран по повод 19 май – Денят на младежта и спорта.

Национален конкурс „Под дъгата на детството“

Школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино с награда в Националния конкурс „ Под дъгата на детството ‘‘ град Сандански.Наградата е присъдена на Туна Джан Дурмушев/ 8г. в категория „ Школи „- първа възрастова група. Трудът на малкия художник е подплатен с медал, грамота и предметна награда.

ДГ „Слънце“ в Ардино отбеляза половин вековен юбилей от създаването си

С пъстър празничен спектакъл и много вълнение възпитаниците на Детска градина „Слънце” в Ардино отпразнуваха своя 50-годишен юбилей.

Ардино изпрати абитуриентите си с овации

С групово отброяване от 1 до 12, аплодисменти и овации Средно училище „Васил Левски“ в Ардино изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022. Момчета с елегантни костюми и обувки и техните красиви млади дами с дълги пищни рокли, дефилираха пред близки, родители, приятели и граждани в своята първа звездна вечер.

Спортен празник за учениците в Ардино

Спортен ученически празник под надслов „Здрав дух в здраво тяло“ се проведе в Ардино. В него взеха участие ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап от Средно училище „Васил Левски“, които се състезаваха в различни игри.

Хор „Севги“ от Бурса завладя сърцата на ардинчани с магията на турските народни песни

Истински фурор бе концертът на хор „Севги“ от Бурса в Ардино. Културната проява, организирана от общината и народно читалище „Родопска искра“, се проведе на новата сцена в обновения център на родопския град и предизвика огромен интерес.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/