A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниОбщина Ардино почете 117 години от рождението на турския писател-хуманист Сабахаттин Али

Ръководството на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан положи венец пред Бюст-паметника на световноизвестния турски писател-хуманист, поет и журналист Сабахаттин Али в двора на Общинския музей по повод 117-ата годишнина от рождението му.

Ардино отбеляза Международния ден на майчиния език

Международният ден на майчиния език - 21 февруари бе отбелязан в Ардино с концертна програма. Събитието се проведе в залата на читалище „Родопска искра“ и бе открито от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Контролен одит по Интегралната система за управление се проведе в Община Ардино

В Община Ардино се проведе контролен одит на Интегрираната система за управление на качеството, околната среда и информационната сигурност (ИСУ), съгласно изискванията на стандарт ISO 9001:2015, стандарт ISO 14001:2015 и стандарт ISO 27001:2013.

Покана

Заповядайте да положим венец пред Бюст-паметника на големия  писател Сабахаттин Али в петък  - 23.02.2024 година в 11.00 ч  /Сбор пред общината в 10.45 ч/ инж. Изет Шабан Кмет на Община Ардино

Награди от национален конкурс

За 21-ва поредна година в гр. Сунгурларе се проведе Националния конкурс за детска рисунка "Свети Трифон Зарезан". Организатори на конкурса са МОН, НДД, РУО-Бургас, Община Сунгурларе и ЦПЛР-ОДК Сунгурларе. За радост и гордост на Ардино, талантливата Лара Реджебова / 8 г./ от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова, завоюва престижното Второ място в първа възрастова група. Мартин Кисьов/11 г./беше награден с грамота за отлично представяне.

Първомартенски кът за снимки краси центъра на Ардино

Първомартенски кът за снимки краси центъра на град Ардино. Той предизвика интереса на малки и големи, но най-ентусиазираните участници за снимки бяха децата. Инициативата е на Община Ардино по повод настъпването на празника на мартениците и пролетта.

Наградиха ученици от Ардино за участие в Национално състезание по творческо писане на английски език

13 най-ревностни почитатели на езика на Шекспир от Средно иновативно Google - референтно училище „В. Левски” в град Ардино, които взеха участие в XIV-то Национално състезание по творческо писане  на английски език „Creative writing”, получиха своите  сертификати от директора на Гимназията Аника Петрова.

Отбелязват Деня на майчиния език в Ардино

За поредна година в Ардино ще бъде отбелязан Международният ден на майчиния език – 21 февруари, насочен към опазването на езиковото и културно многообразие по света. Събитието ще се проведе на 21 февруари (сряда) от 17:15 часа в залата на градското читалище „Родопска искра“. 

СУ „Васил Левски” в Ардино отбеляза 151 години от гибелта на Апостола на свободата

151-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски бе отбелязан в Средно училище „Васил Левски“ в Ардино. На събитието присъстваше началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ към община Ардино Бахар Реджебов.

Кметът на Ардино поздрави Селяхидин Карабашев за рождения му ден

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави зам.-председателя на Обществения съвет „Закрила на културното наследство“ Селяхидин Карабашев по повод неговия 75-ти рожден ден. Поднесе искрени пожелания за крепко здраве и дълголетие на рожденика. Връчи му поздравителен адрес.

Спортни турнири се проведоха в СУ „Васил Левски“ в Ардино

Във връзка със седмицата, посветена на Апостола на свободата в СУ „Васил Левски“ - Ардино бяха организирани турнири по волейбол и баскетбол. Надпреварите се проведоха в спортната зала на училището, като публични изяви на клубовете по баскетбол и волейбол по проект на Националната програма на МОН „Заедно в изкуствата и в спорта“ с ръководители Бахтияр Ходжов и Бейхан Емин.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан откри строителна площадка за укрепване на бреговете на река Ардинска

Кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан откри строителна площадка за стартиране на проект „Аварийно укрепване на бреговете и увеличаване на проводимостта на река Ардинска в град Ардино – Етап 1, в урбанизирана част“.

Община Ардино организира детски конкурс за „Най-оригинална мартеница“

Община Ардино организира конкурс за „Най-оригинална мартеница“ под надслов „Моята най-красива мартеничка“ по инициатива на кмета инж. Изет Шабан. В него могат да участват деца от детски градини, училища и ЦПЛР-ОДК, разделени в три възрастови групи:

Общинският съвет в Ардино прие бюджета на общината за 2024 година

С 23 гласа „за“ и 4 гласа „против“ Общинският съвет в Ардино прие бюджета на Общината за 2024 година, предложен от кмета инж. Изет Шабан. Той е в размер на 25 309 999 лв. Приходите за делегирани от държавата дейности възлизат на 13 350 733 лв., а планираните приходи от местни дейности са 11 959 266 лв.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан с приемен ден в Бурса

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе поредица от срещи с ардинци живеещи в Бурса в рамките на тридневното му посещение в града на изселниците. Особено голям интерес предизвика изнесеният му приемен ден в сградата на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ в квартал „Ихсание“.

Отмениха частичното бедствено положение в община Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан отмени със своя заповед частичното бедствено положение на територията на общината. То бе въведено на 12 февруари вследствие на падналите в периода 11-12 февруари проливни дъждове и се отнасяше за шест села – Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука. Причината за въвеждане на мярката бе, че железобетонния мост над река Арда в района на село Китница – единствената пътна връзка с шестте населени места, бе залят от високите нива на реката.

Националния фолклорен фестивал- конкурс „ Бъдност за талантите на България“ 2024.

На 10.02. 2024г. / събота/ в град Кърджали се проведе Южен централен квалификационен етап на Националния фолклорен фестивал- конкурс „ Бъдност за талантите на България“ 2024.

Кметът на Ардино Изет Шабан проведе среща с кмета на побратимената община Нилюфер Тургай Ердем

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе работна среща с кмета на побратимената турска община Нилюфер в Бурса Тургай Ердем. Визитата бе в рамките на тридневно посещение в южната ни съседка по повод традиционната вечер на ардинци в Бурса.

Ардинчани от България и Турция се срещнаха в Бурса за 24-ата традиционна земляческа среща

Делегация от община Ардино, водена от кмета инж. Изет Шабан взе участие в 24-ата традиционна земляческа среща на ардинци в Бурса, организирана от Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер”. Събитието се проведе в комплекс „Подюм Давет“ след тригодишно прекъсване заради пандемията от коронавируса и опустошителното земетресение в Турция през февруари 2023 г.

Обявиха частично бедствено положение в Ардино

Частично бедствено положение обяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан вследствие на обилния проливен дъжд  в периода 11 – 12 февруари 2024 година. То важи за част от територията на общината и се отнася за шест населени места - Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука, които останаха за пореден път без пътна връзка поради това, че железобетонния мост на река Арда при село Китница е залят от водите на реката.

Кметът на община Ардино Изет Шабан проведе среща с кметове и кметски наместници

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе месечна работна среща с кметове и кметските наместници на населените места. В нея участие взеха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков и секретарят на общината инж. Кемал Алиев. 

Община Ардино за трети път сред финалистите на конкурса „Нестле за Живей Активно“

От четири участия за трети път община Ардино се класира сред финалистите в националния конкурс за най-активната община в „Нестле за Живей Активно“, който се реализира в партньорство с Министерството на младежта и спорта (ММС) и Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

В Община Ардино търсят лични лекари в Боровица, Млечино и Чубрика

В Община Ардино се търсят лекари за заемане на свободни практики за доболнична медицинска помощ в населените места Боровица, Млечино и Чубрика. Това съобщи кметът на общината инж. Изет Шабан. Той уточни, че общината осигурява здравни кабинети, жилища за лекарите и допълнително финансово субсидиране.

Кметът на Ардино откри „Ателие за изкуства“ в детска градина „Слънце“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и директорът на ДГ „Слънце“ Димитрина Александрова прерязаха лентата на новата придобивка за възпитаниците на градината – зала „Ателие за изкуства“.

Народният певец от Ардино Владимир Гроздев навърши 80 години

Народният певец и дългогодишен член на настоятелството на читалище „Родопска искра 1921“ в Ардино Владимир Гроздев отбеляза своя 80-годишен рожден ден с тържество. За да го уважат и да го поздравят за юбилея в празничния ден дойдоха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на настоятелството на читалище „Родопска искра“ Юксел Исмаил.

Стартира данъчната кампания за 2024 г. в община Ардино

От 22 януари 2024 година в община Ардино стартира данъчната кампания по събиране на местни данъци и такси за имоти. Това съобщи Зафер Юсуфов, началник на отдел „МДТ“ към община Ардино.

Цветелина Георгиева и Йоан Величков спечелиха титлата на смесени двойки на Световната купа по тенис на маса за младежи (WTT Youth Contender) в Турция

Пореден изключителен успех постигна състезателката на СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино Цветелина Георгиева на ранкинг турнира от веригата за Световна купа по тенис на маса за младежи (WTT Youth Contender), носещ точки за световната ранглиста на Международната федерация (ITTF).

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан обсъди общинския бюджет за 2024 във всяко населено място

Приключиха срещите на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан с жителите на всички населени места на територията на общината по съставянето на общинския бюджет за 2024 г. В петък кметът се срещна с жителите на Чубрика, Ябълковец, Ленище, Синчец, Гърбище и Теменуга. Целта бе да чуе на място предложенията и идеите им по съставянето на новия общински бюджет за 2024 година. Заедно с него бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на общинската организация на ДПС - Ардино Шахин Байрамов и общинският съветник от района Юксел Исмаил.

„Ардинската Коледа“ събра 25 076 лева за лечението на Рени

25 076 лева са събрани по време на благотворителната кампания „Ардинската Коледа“, която се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Инициативата бе насочена за подпомагане лечението на 23-годишната Ренета Николаева Храмова от Жълтуша. Събраната сума е преведена по сметката на Ренета Храмова, която по настоящем, се лекува в клиника в Истанбул.

Откриха нов офис на „Изипей“ в Ардино

Нов офис на „Изипей“ официално бе открит в центъра на Ардино. Лентата на новата придобивка преряза кметът на общината инж. Изет Шабан. „За мен е удоволствие заедно да открием този офис. Общинското ръководство насърчава всички начинания на бизнеса.

Пореден успех

За трета поредна година село Волуяк, София,  Народно читалище“ Изгрев“ 1921  организира национален конкурс за детска рисунка „ Зимна приказка“. Школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК  (с  ръководител Мюзейен Юсуфова)  отново има призови места.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан обсъжда общинския бюджет за 2024 във всяко населено място

От 10 до 19 януари кметът на община Ардино инж. Изет Шабан ще се срещне с жителите на всички населени места на територията на общината по съставянето на общинския бюджет за 2024 г, за да чуе на място техните предложения и приоритети.

Първа кметска среща за 2024 година в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе първата за 2024 година работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. Тя се проведе в заседателната зала на общината. Присъстваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюн Ходжов и Наско Кичуков, както и секретарят на общината инж. Кемал Алиев. 

Кметът на Ардино поздрави дядо Февзи за 90-ия му рожден ден

Уважаваният от всички ардинчани Февзи Хасанов Юсеинов празнува своя 90-ти юбилеен рожден ден. По този повод той получи поздравителен адрес и подаръци от името на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

ОТЛИЧИЯ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА АБСТРАКТНО ИЗКУСТВО И ЖИВОПИС „ЛОРА ЯНЕВА“ е нов конкурс, който се проведе за първи път през 2023г. Конкурсът има за цел да подаде ръка на младите  таланти , като им даде шанс за изява и им позволи да покажат своя талант пред широка и разнообразна аудитория, както и да пробуди интереса към културните среди и да провокира у тях желанието да посещават изложби, за възпитанието към изкуството и културата.

Златна значка и приз „Синдикалист на 2023 година” получи Велизара Добрева

На 42-ият Синдикален съвет на Синдиката на българските учители (СБУ) в София, старши учител по математика Велизара Добрева, която от 2005 г. е Председател на Синдикалната Организация (СО) на СБУ в Иновативно СУ „В. Левски“ в Ардино и дългогодишен член на ИК на Общ КС на СБУ в община Ардино, бе удостоена със Златната значка на Синдиката на Българските Учители.

Мюмюн Мехмедов (Коджаман) стана на 74

Днес, 3 януари,  зам.-председателят на Клуба на пенсионера в град Ардино Мюмюн Мехмедов (Коджаман) отбелязва своя 74-ти рожден ден. По този повод той получи поздравление от името на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, както и от ръководството на Клуба на пенсионера с пожелание за много здраве, щастие и дълголетие.

Ардинчани посрещнаха Новата 2024 година с празнична заря

Ардинчани посрещнаха Новата 2024 година с празнична заря

Ветеранът Фикри Хашал от Ардино спечели бронзов медал в 88-ото Голямо бягане на Ататюрк в Бурса

Ардинският лекоатлет-ветеран инж.-геодезист Фикри Хашал взе участие в 88-ото Голямо бягане на Ататюрк в Бурса, организирано по повод 104-ата годишнина от пристигането на създателя на Р. Турция Гази Мустафа Кемал Ататюрк в Анкара. Той се състезаваше от името на община Ардино във възрастовата група 65-69 години и се класира на трето място.

Поздрав 2024 Община Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям ПОЗДРАВЯВАТ всички жители на общината с настъпването на Новата 2024 година!

Гюлтен от Млечино спечели фурна от новогодишната томбола в Млечино

Гюлтен Али спечели голямата награда на традиционната Новогодишна томбола в ардинското село Млечино. Родопчанката отиде у дома с чисто нова фурна. Късметлийката получи наградата от секретарят на читалище „Любен Каравелов“ Мюмине Ахмед и общинският съветник от района Алпер Сами.

Благотворителен концерт в Ардино подкрепя лечението на Рени

На 30 декември 2023 година (събота) от 17.00 часа в салона на Читалище „Родопска искра“  в Ардино ще се проведе благотворителен концерт. В него участие ще вземат известния фолклорен певец Хамид Имамски, известният певец Филип Синапов, Бойко Иванов и мъжка битова група с. Жълтуша с ръководител  Стефан Терзиев. Средствата от благотворителния концерт ще бъдат предоставени за лечението на Рени Храмова.

Решиде и Гюнай си тръгнаха с хладилник и телевизор от новогодишната томбола в Боровица

Решиде Адем и Гюнай Сакиб бяха най-големите късметлии на традиционната Новогодишна томбола в ардинското село Боровица. Решиде спечели голямата награда –хладилник, а Гюнай - 32-инчов плазмен телевизор „Strong“. Късметлиите получиха наградите си от читалищният секретар Хикмет Топчу и кмета на Борoвица Айсел Мехмед.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан представи отчет за дейността на общината през 2023 година

За поредна година кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи публичен отчет за извършената дейност от екипа му и общинската администрация през 2023 г. Срещата се проведе в пълната зала на читалище „Родопска искра“. Събитието уважиха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, общински съветници, кметове на населени места и граждани.

Празничен Коледно - новогодишен концерт се проведе в Ардино

Традиционен Коледно - новогодишен концерт се проведе в залата на читалище „Родопска искра“ в Ардино. Сред гостите на празничното събитие бяха цялото ръководство на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. В залата присъстваха много деца с техните родители и близки, приятели и граждани.

Талантливи деца и ученици получиха грамоти от кмета на Ардино Изет Шабан за успехите си през 2023 г.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди с грамоти талантливи деца и ученици за постигнати успехи в областта на „Биологията и здравното образование“, „Екологията“, „Изобразителното изкуство“, „Математиката“, „Спорта“ и „Популяризирането на община Ардино“ през 2023 година в регионален и национален мащаб. Церемонията се проведе в салона на читалище „Родопска искра“ по време на публичния отчет за извършената дейност от екипа му и общинската администрация през четвъртата година от първия му мандат.

Благотворителен коледен пазар в подкрепа на Рени

Във фоайето на читалище „Родопска искра“ в Ардино бе организиран голям благотворителен базар. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 23-годишната Ренета Николаева Храмова, която страда от онкологично заболяване.

Отчет за дейността на кмета на община Ардино през 2023 г.

Уважаеми съграждани, Отново сме в навечерието на Коледни и Новогодишни празници, в края на календарната 2023 година. Спазвайки създадената през последните години традиция като кмет на община Ардино, да се отчитам, заставам пред Вас за да изложа това, което аз и екипът на администрацията успя да реализира през изтичащата година, да чуя вашите предложения, оценки, забележки и мнения.

На 22 декември в Ардино организират благотворителен коледен пазар в подкрепа на Рени

На 22 декември (петък) от 15.00 часа пред сградата на читалище „Родопска искра“ в Ардино ще бъде организиран голям благотворителен базар. Инициативата е в рамките на традиционната благотворителна кампания „Ардинска Коледа”, която се провежда под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Събраните средства ще са за лечението на 23-годишната Ренета Николаева Храмова, която страда от онкологично заболяване.

Календар на Община Ардино за 2024 година

Готов е календарът на Община Ардино за 2024 година. За поредна година в него са включени рисунки на възпитаниците на школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК - Хана Йорданова, Ебру Делиюсеин, Бурчин Касаб, Айлин Осман, Сузан Чолакова и Джерен Сарахмедова. Рисунките са участвали в регионални, национални и международни конкурси и имат призови места.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/