A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

НовиниСание и Айлин с награди от Националния конкурс за детска рисунка „Морето не е за една ваканция“

Поредни награди спечелиха възпитаниците на Школата по изобразително изкуство при ЦПЛР- Общински детски комплекс в Ардино с ръководител Мюзейен Юсуфова в Националния конкурс за детска рисунка „Морето не е за една ваканция“ в Бургас.

Ръководството на Община Ардино с поздравителен адрес към просветните и културните дейци

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес към просветните и културните дейци по случай 1-ви ноември –Деня на народните будители. „На този ден всички ние се прекланяме пред творците и пазителите на българската духовна и културна традиция.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан зарадва децата с най-новата стихосбирка на Алина Семерджиева „Вече съм голяма“

В навечерието на 1-ви ноември – Деня на народните будители, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан зарадва учениците от начален етап на СУ „Васил Левски“ с най-новата стихосбирка на Алина Семерджиева „Вече съм голяма“. Децата с интерес разгледаха книжката и споделиха, че обичат да четат и да прекарват свободното си време с книга в ръка.

Ученици от Ардино отбелязаха с поход Деня на народните будители

По повод 1-ви ноември – Деня на народните будители, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Ардино организира  поход до тракийското светилище ,,Орлови скали” под надслов ,,Да посрещнем Деня на будителите  по пътеката на лириката”.

70 години читалищна дейност в Млечино

Тази година се навършват 70-години от основаването на читалището в ардинското село Млечино. През 1950 година в китното родопско село се създава Народно читалище под името на световноизвестният турски поет и писател Назъм Хикмет.

Индивидуални хранителни пакети

52 лица и семейства от ардинското село Млечино получиха индивидуални хранителни пакети по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане – план 2019 г, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на нуждаещите се.

Усилени строително-ремонтни дейности кипят в град Ардино

Мащабни строително-ремонтни дейности се извършват на територията на община Ардино. Те са свързани с реконструкция и рехабилитация на улици, пътища и благоустрояване на населени места. Приоритетно, като най-голямо населено място в град Ардино се реализират инвестиционни проекти по Европейските програми.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан с апел за спазване на противоепидемичните мерки

В Община Ардино днес се проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба с разпространението на COVID-19. То бе възобновено, по повод усложняващата се ситуация с вируса в страната.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан засади индийски люляк в градския парк

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан засади днес на централния градски парк индийски люляк, гинко билоба, лирово дърво и японска вишня. С 41 броя декоративни дръвчета се увеличи растителността в град Ардино.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се срещна с директора на Регионалния исторически музей

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан се срещна с директора на Регионалния исторически музей в Кърджали Даниела Коджаманова.

Жители на Правдолюб благодарят на общинския кмет инж. Изет Шабан за ремонтирана улица

 Нова бетонова настилка бе положена в една от отсечките на махала „Хатиплер“ към ардинското село Правдолюб със средства от общинския бюджет. Това съобщи кметът на Правдолюб Билгин Юзеиров.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан прие делегация от Сдружението на ардинци в Бурса

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си делегация от Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер“ (Ардинчани) в Бурса, начело със зам.-председателя Олчай Джошкун.

Кадетките на СКТМ „Юнак“ – шампионки на България до 18 години

За първи път, кадетките на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ – Ардино спечелиха шампионската титла на отборното републиканско първенство до 18 години.

Стартира проектът за ремонт и реконструкция на СУ „Васил Левски“ в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри стартирането на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на СУ „Васил Левски“.

Работна среща на кмета на Ардино с кметове и кметски наместници

Регистрацията на животновъдни обекти по реда на чл. 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност беше една от основните теми, обсъдени по време на редовната месечна работна среща на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан с кметовете и кметските наместници на населени места.

Новият кмет на Брезен положи клетва

Новоизбраният кмет на ардинското село Брезен Бирсен Ахмед встъпи в длъжност.

Цветелина Георгиева: Искам да играя в чуждестранен отбор

15-годишната Цветелина Георгиева, младата надежда на Спортен клуб по тенис на маса „Юнак“ - Ардино, която извоюва 3 шампионски в своята възраст, стана вицешампион на България при 18-годишните, а на държавното първенство за девойки до 21 години се класира на трето място в индивидуалната надпревара. 

15-годишната Цветелина с бронзов медал при 21-годишните девойки

Пореден успех за 15-годишната Цветелина Георгиева, младата надежда на СКТМ „Юнак“ – Ардино. Този път при 21-годишните девойки Цветелина се класира на трето място на индивидуалната надпревара, която се проведе през уикенда във Варна.

5 октомври – Международен ден на учителя. Честит празник!

По случай Международния ден на учителя – 5 октомври, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям поздравяват всички учители в oбщината. 

Районният мюфтия Бейхан Мехмед посети Жълтуша

Около 250 делегати от всички мюсюлмански настоятелства към Районно мюфтийство – Кърджали ще участват в редовната национална мюсюлманска конференция, която е насрочена за 28 ноември. Те ще бъдат избрани от общите събрания на мюсюлманските настоятелства.

Наслука!

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям поздравяват всички ловци от ЛРС „Бели брези“ с откриването на новия ловен сезон за дива свиня и им пожелават крепко здраве, късмет и успешен ловен сезон!

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан поздрави пенсионерите за Международния ден на възрастните хора

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям засвидетелстваха своето уважение и преклонение към членовете на градския Пенсионерски клуб.

Ловци от Ардино съпричастни за лечението на техен колега от Кърджали

Ловно-рибарско сдружение „Бели брези“ ще направи дарение от 1000 лева за лечението на Господин Калоянов, дългогодишен специалист по лова в Ловно-рибарско сдружение-Кърджали и заслужил деятел на ловното движение в България.

Ловният сезон за глигани се открива на 3 октомври

Ловният сезон 2020/2021 г. за местен дребен и едър дивеч, както и груповият лов на дива свиня ще бъде открит официално на 3 октомври (събота).

530 души се включиха в инициативата на „Нестле за Живей Активно“ в община Ардино

530 ардинци от 4 до 60-годишна възраст се включиха в инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България (НСОРБ) в партньорство с „Нестле България“ АД - националният конкурс „Нестле за Живей Активно“, която има за цел да популяризира движението, спорта и балансираното хранене, както и да подпомогне финансово общини, които искат да развиват своята спортна инфраструктура.

Чистят Ардино с модерна почистваща машина

Най-новата и нужна придобивка на Община Ардино е вече по улиците. Модерната почистваща машина, марка „Bucher”, модел „City Cat 2020”, бе закупена от съседната община Мадан.

Четири медала за кадетките на СКТМ „Юнак“ в Горна Оряховица

С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завърнаха кадетките на СКТМ „Юнак“ (Ардино) от Републиканското индивидуално и отборно първенство по тенис на маса до 18 години.

Бирсен Ахмед е новият кмет на Брезен

„Със сърце и душа ще работя за благото на селото, където съм израснала, живея и ще остана и в бъдеще“.

Феновете на „Ливърпул“ в България посетиха Дяволския мост и Орловите скали

"Национален фенклуб на ФК Ливърпул в България" От 25 до 27 септември Кърджали е домакин на ежегодната национална есенна сбирка на българските фенове на „Ливърпул“.

Ученици от СУ „Васил Левски“ в Ардино извървяха 3073 крачки за инициативата Нестле за Живей Активно!

Учениците от начален етап на СУ „Васил Левски“ в Ардино се включиха в най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот, организирана от Нестле: „Живей активно!“.

Учениците от СУ „Васил Левски“ се включиха в инициативата „Нестле - Живей Активно“

Учениците от прогимназиален и гимназиален етап на СУ“Васил Левски“-гр.Ардино се включиха активно в проект под мотото „Нестле - Живей Активно“ на Община Ардино по инициативата на Националното сдружение на Общините в Република България(НСОРБ) в партньорство с „Нестле-България“-АД.

Децата от ДГ „Брезичка“ в Ардино се включиха в инициатива „Нестле за Живей Активно!“

Децата и персонала на Детска градина ,,Брезичка“ в Ардино се включиха в инициативата на Нестле за ,,Живей Активно“!

Община Ардино се включи в инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020“

Десетки служители на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям приеха предизвикателството на инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020“.

Малчуганите от ДГ „Слънце“ в Ардино се включиха в инициатива „Нестле за Живей Активно“

Малчуганите от Детска градина „Слънце“ в Ардино заедно със своите учители и помощник-възпитатели се включиха в инициативата на Нестле за „Живей Активно! 2020“ и Община Ардино.

Съветниците приеха бюджетната прогноза на община Ардино за периода 2021-2023 г.

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание. В проекта за дневен ред бяха включени осем точки.

Отличия за малките художници на Ардино

Малките художници от Ардино отново спечелиха призови места в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“. Конкурсът се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Кърджали.

Децата на Ардино се включиха във велопоход до Дяволския мост

Под мотото ,,Безопасно ходене и колоездене” през уикенда в Ардино се проведе велопоход с ученици по случай Европейската седмица на мобилността и Националния конкурс за спонсорство на общинския проект „Нестле за Живей Активно“.

Честит празник!

Ръководството на община Ардино поздравява всички жители и гости на общината по случай 22 септември – Ден на независимостта на България  

Тенисистите от Ардино се представиха отлично на Републиканското първенство до 15 години

Тенисистите от СКТМ „Юнак“ (Ардино) се представиха отлично на Републиканското първенство до 15 години.

Община Ардино се включва в Националния конкурс за спонсорство на общинския проект „Нестле за Живей Активно“

Община Ардино ще вземе активно участие в Националния конкурс за спонсорство на общинския проект „Нестле за Живей Активно“.

Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Ардино

Турска художничка Семра Доган Ак откри самостоятелна изложба в Общинския музей в Ардино.

Продължава работата по Плана за интегрирано развитие на община Ардино до 2027 година

Втора работна среща във връзка с разработването на План за интегрирано развитие на община Ардино (ПИРО) за следващия програмен период

О Б Р Ъ Щ Е Н И Е от инж. Изет Изет Шабан – кмет на община Ардино, област Кърджали

ДО ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА АРДИНО О Б Р Ъ Щ Е Н И Е от инж. Изет Изет Шабан – кмет на община Ардино, област Кърджали УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан се включи в Световния ден на почистването

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и служители в общинската администрация се включиха активно в Световния ден на почистването на 19 септември.

Община Ардино с приоритет за подмяна на отоплителните уреди за твърдо гориво

Община Ардино е член на работна група по Европейския проект „Replace” за подпомагане на подмяната на отопленията в домакинствата с по-екологични алтернативи.

Млади специалисти започнаха работа в община Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан назначи двама млади специалисти на работа по проект „Нова възможност за младежка заетост“.

Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19

Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19.

Ардинските огнеборци получиха поздравителен адрес от ръководството на община Ардино

По случай професионалния празник на пожарникарите, ардинските огнеборци получиха днес 14 септември поздравителен адрес от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Тържествено откриват новата учебна година в община Ардино

Новата учебна година ще бъде открита тържествено в община Ардино на 15-ти септември.

Нов асфалт в пет населени места в община Ардино

В пет населени места на община Ардино се асфалтираха улици – Млечино, Горно и Долно Прахово, Башево и Дедино.

Актуално
Предстоящи събития