A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КМЕТЪТ НА КАРТАЛ СИ ТРЪГНА С КАРТИНА-ДЪРВОРЕЗБА ОТ АРДИНО КМЕТЪТ НА КАРТАЛ СИ ТРЪГНА С КАРТИНА-ДЪРВОРЕЗБА ОТ АРДИНО Делегация от побратимената община Картал-Истанбул, начело с кмета д-р Алтънок Юз бе на посещение през уикенда в Ардино по повод юлските празници в града. Това е втората официална визита на ръководството на Картал в Ардино.
Гостите, заедно с представителите на Сдружението за култура и сътрудничество „Балкани” от Истанбул, проведоха среща с кмета на община Ардино Ресми Мурад и неговия екип. По време на разговора ардинският кмет изказа своите сърдечни благодарности към ръководството на Картал за финансовата подкрепа, която оказаха за организирането на Третата земляческа среща на ардинци.
От своя страна гостите споделиха, че и за вбъдеще се надяват да продължат добрите взаимоотношения между двата побратимени града. „Радваме се, че всяка година осъществявате една много хубава традиция да събирате на едно място приятели, роднини и гости в Ардино от Турция и различни краища на света”, каза д-р Алтънок Юз и добави, че е впечатлен от гостоприемството и любовта на ардинци към родния им край.
В края на деловата среща, Ресми Мурад подари на колегата си от Картал специална картина от дърворезба, която е изработена от орехово дърво. Символите в нея отразяват силата на единството и плодородието.
От своя страна д-р Алтънок Юз дари на Ресми Мурад порцеланов сервиз за кафе от Кютахия и специална писалка, с която да подписва много важни и значими проекти за развитието на община Ардино.
По време на двудневната си визита в Ардино гостите от Турция посетиха едно от най-красивите места в Родопа планина - Дяволският мост, природния феномен „Орловите скали”, нулата на язовир „Кърджали” и пещерата „Хладилника” край „Малка Арда”.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/