A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Ти ни трябваш и днес, Апостоле! Ти ни трябваш и днес, Апостоле!

             При спазване на противоепидемичните мерки в СУ,, Васил Левски“, гр. Ардино   бе почетена 148-та годишнина от гибелта на Васил Левски. Церемонията бе проведена във фоайето на учебното заведение.

            Различни инициативи, свързани с живота и делата на  Апостола бяха осъществени през Седмицата, посветена на патрона на училището: конкурс за написване на художествена творба на тема:,, Ти ни трябваш и днес, Апостоле!“; конкурс за изработване на постери, табла и рисунки в електронен вариант; организиране на спортни състезания ,, Лъвски скок‘‘.

            Най-многобройни бяха участията на учениците в литературния конкурс. Те с желание изявиха своите дарби, като по този начин показаха своето преклонение и почит към делото на Апостола.  Учениците бяха класирани в две възрастови групи: 1– 4 клас и 8 – 12 клас.

            Сред отличените в първата възрастова група бяха: Ивайла Драгиева от II а клас и Аксел Мурадов от III а клас, които заеха първо място. На второ място бяха класирани Енда Джебеджи от III а клас и Мартин Кисьов от II б клас, а на трето място – Мерве Мустафова от III а клас и Хана Йорданова от същия клас.

             В  художествения конкурс, посветен на  Васил Левски първо място бе спечелено от Синем Чаушева от VII а клас, второ място  си поделиха Пънар Атила от VII б  клас и Сиделя Мутлу  от VII а клас, а на трето място се отличиха Йоана Атанасова от V б и Диляра Реджебова от VII а клас.

            В състезанието ,, Лъвски скок“ сред юношите първо място бе спечелено от Емре Бекир от VII б клас, II място – от Емре Сапунджиев от същия клас, а на трето място се класира  Байрам Ферад от VII а клас. 

            Сред девойките първо място бе отредено на Сиделя Мутлу от VIIа клас, на второ място се класира Сечил Фейзулова, а на трето – Пънар Билезерова от същия клас.                                          

 

            ,,Всяка година на 19 февруари България прекланя глава пред подвига и саможертвата на един от нейните най-предани и честни синове, осъден от турския съд заради революционна дейност – организиране на комитети в цялата страна и подбуждане на народа за борба срещу поробителя. Когато се е заклевал пред евангелието и кръста, пред револвера и камата, острието и огъня, всяка произнесена от него дума е пронизвала и обгаряла сърцето и разума на всеки новопокръстен.“ – това е част от словото, посветено на най-светлата личност в българската история, представено от г-н Венцислав Карамфилов, старши учител по история и цивилизации.

         Най-впечатляващо  бе представянето на учениците от начален етап с ръководител Снежана Аврамова, които изнесоха поетичен рецитал, посветен на Апостола. Чрез стихчетата и песните те изразиха почитта и признателността си към неговото свято дело и показаха за пореден път, че несломимият дух и неизмеримата смелост  на тази свята личност са го направили безсмъртен.

С ритуал по поднасянето на венец пред постамента на Апостола учениците показаха, че в сърцето на всеки българин винаги трябва да има поне една малка частичка от искрена благодарност и преклонение.

         Събитието бе съпреживяно от всички ученици и учители, тъй като бе представено от разстояние при спазването на противоепидемичните мерки.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/