A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

1127 НУЖДАЕЩИ СЕ ГРАЖДАНИ ОТ АРДИНСКО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ1127 НУЖДАЕЩИ СЕ ГРАЖДАНИ ОТ АРДИНСКО ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ХРАНИТЕЛНИ ПОМОЩИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗДнес започна зареждането на Временния пункт на БЧК за поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на 1127 нуждаещи се граждани от територията на община Ардино, който се намира в бившата сграда на БКС. Помощта е от хранителната програма на Европейския съюз.
Всички нуждаещи се, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат по 38,550 кг от 10 вида хранителни продукти: брашно – 10 кг; ориз – 6 кг; макаронени изделия – 3,500 кг; картофено пюре – 1,250; гювеч – 2,400 кг; компот – 1,600 кг; конфитюр – 2 кг; месна консерва – 1,800 кг; захар – 8 кг и вафли – 2 кг.
„Днес дойдоха хранителните пакети за бенефициентите от град Ардино и околните села Правдолюб, Кроячево и Дедино. Очакваме другата седмица да пристигнат и помощите за нуждаещите се хора от района на Бял извор, Падина, Жълтуша, Еньовче, Седларци, Стояново и района на Далджа, а по-следващата седмица за социално слабите лица от микрорайон Млечино и Боровица”, уточни Ахмед Алиев, отговорник на временния пункт в Ардино и допълни че всеки, който има право на помощта, я получава срещу подпис и документ за самоличност. Раздаването на храни от първия транш ще продължи до 20 март 2017 година.
Едновременно с раздаването на хранителните пакети БЧК ще прилага и съпътстващи мерки, информирайки правоимащите лица за балансиран режим на хранене, мерки за безопасност при кризисна ситуация, управление на семейния бюджет и възможностите, които предоставя Европейския социален фонд, чрез 4 вида листовки, индивидуално и групово консултиране.
Повече информация можете да прочетете на сайта на ОС на БЧК – Кърджали http://www.kardjali-redcross.com


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/