A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

158 000 ЛЕВА СУБСИДИЯ ЗА ЧИТАЛИЩАТА В АРДИНСКО158 000 лева е субсидията за 20-те читалища в община Ардино през тази година.
Предвидените в държавния и общински бюджет средства се разпределят от комисия с участието на общината и председателите на читалищните настоятелства. Подпомага се любителското художествено творчество, изявите на местно, общинско, областно, национално и международно ниво, библиотечните фондове, културните прояви, издръжката за сградите и персонала. Целта е да се помогне на духовните средища, които наистина работят активно.
За 2012 г. в Програмата за развитие на читалищната дейност в общината са включени много културни мероприятия. През май в Ардино под патронажа на кмета Ресми Мурад ще се проведе Третият международен литературен форум „Братство”. Ще има премиера на документалния филм „Утринна звезда” за родения в Ардино световноизвестен турски писател Сабахаттин Али. Снимки бяха правени и в Ардино. Премиерата на филма ще е на 2 април в Истанбул.
През май след десетгодишно прекъсване ще се организира и Общински преглед на любителското художествено творчество. Читалище „Родопска искра“ организира пленер за художници.
Предстоят и традиционните селищни празници в Млечино, Горно Прахово, Боровица, Бял извор, Жълтуша, Падина. През септември ардинци отбелязват 60-годишнината на твореца Саффет Ерен.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/