A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниЖителите на Бял извор, Падина, Жълтуша и Главник събраха стоки от първа необходимост за пострадалите от опустошителните земетресения в Турция

Жителите на Бял извор, кв. „Диамандово“, Падина, Жълтуша и Главник направиха дарения от първа необходимост на пострадалите от опустошителните земетресения в Югоизточна Турция.

Продължава дарителската кампания на община Ардино за пострадалите от земетресенията в Турция

Десетки aрдинчани се включиха в благотворителната кампания на община Ардино в помощ на пострадалите при земетресенията в Турция. Днес събраните дарения бяха транспортирани до Кърджали. Кампанията на община Ардино за събиране на дарения за пострадалите от земетресенията Турция продължава.

Жителите на Падина за пореден път се включиха в кампанията за пострадалите от земетресенията в Турция

Жителите на ардинското село Падина за пореден път направиха дарения от първа необходимост за пострадалите от опустошителните земетресения в Югоизточна Турция. Дарението включва: хранителни продукти, одеяла, завивки, детски якета, памперси, препарати за почистване.

Синдикалистите от община Ардино се включиха в кампанията за пострадалите от разрушителните земетресения в Турция

Синдикалната организация към КНСБ в община Ардино направи дарения от първа необходимост на пострадалите от опустошителните земетресения в Югоизточна Турция. Дарението включва детски храни, одеяла, кърпи, млека, течен сапун, памперси, чорапи и чорапогащи. „Трагедията от разрушителните земетресения в Турция стъписаха света с мащабите на случилото се. В трагедията трябва да сме единни.

Пълна кола с помощи изпрати община Ардино за пострадалите от земетресенията в Турция

Пълна кола със събрани помощи от първа необходимост изпрати община Ардино към пострадалите и семействата на загиналите от мощните земетресения в Турция. Одеяла и завивки, хранителни стоки, детски дрехи, памперси, шапки, ръкавици, дрехи за възрастни бяха сортирани в пункта.

Бай Исмаил от Ардино дари част от пенсията си за пострадалите от тежките земетресения в Турция

86-годишният Исмаил Али от град Ардино дари част от пенсията си за пострадалите от опустошителните земетресения в Република Турция. Възрастният родопчанин е един от първите, които се включиха в кампанията на община Ардино за набиране на хуманитарна помощ и парични дарения за пострадалите от земетресенията в южната ни съседка.

Община Ардино се включва в кампанията за подпомагане на пострадалите от земетресението в Турция

Община Ардино се включва в кампанията за набиране на помощи на пострадалите от тежкото земетресение в Р. Турция. Кампанията може да бъде подкрепена с предоставяне на нови и неизползвани вещи и предмети съгласно следния списък:

Кметът инж. Изет Шабан: Скърбим за жертвите на мощното земетресение в Турция

От свое име и от името на жителите на  община Ардино кметът инж. Изет Шабан изказва искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите от разрушителното земетресение в Турция.

Информационен ден за проект „Грижа в дома в община Ардино“

На 1 февруари в заседателната зала на община Ардино се проведе Информационен ден по проект BG05SFPR002-2.001-0139-C01 „Грижа в дома в община Ардино“, финансирана от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 чрез Европейския социален фонд плюс.

Кметът инж. Изет Шабан откри нова книжарница в центъра на Ардино

Нова книжарница бе открита днес в центъра на Ардино. Лентата преряза кметът на общината инж. Изет Шабан. „Много се радвам, че в Ардино се открива нова модерна книжарница. Искам да поздравя собствениците за идеята им да инвестират. Всичко е направено с вкус. Продължавайте да  развивате вашата инициативност. Ние от наша страна ще направим всичко необходимо за развитието на Ардино.

Първа кметска среща за 2023 г. в Ардино

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан и екипът му проведоха първа за годината традиционна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места в общината. Инж. Изет Шабан поздрави кметовете и им пожела много здраве, ползотворна и успешна година.

Стартира данъчната кампания за 2023 г. в община Ардино

От 1 февруари 2023 година в община Ардино  стартира  данъчната кампания по събиране на местни данъци и такси за имоти. Това съобщи Зафер Юсуфов, началник на отдел „МДТ“ към община Ардино.

Общинският съвет в Ардино прие годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на общината

Общинският съвет в Ардино прие годишен отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Ардино за третата година от мандат 2019-2023 г. Отчетът бе внесен от кмета на общината инж. Изет Шабан. Това стана на първата редовна сесия за годината на местния парламент. В проекта за дневен ред бяха включени шестнадесет точки.

Кметът на Ардино изпрати поздравителен адрес до Бориска Христова по повод 83-ия й рожден ден

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям изпратиха поздравителен адрес и подаръци до Бориска Лазарова Христова по повод 83-ия й рожден ден.

ПОКАНА

за участие в комуникационна проява по проект BG05SFPR002-2.001-0139-C01 „Грижа в дома в община Ардино“

Традиционна вечеринка събра ловците на Сдружение „Бели брези“ в Ардино

„С дейността си Вие захранвате дивеча, грижите се за тяхното оцеляване и размножаване, създавате ловна инфраструктура. Надявам се оттук нататък да отдадете своя принос и за организирания ловен туризъм. Винаги ще имате нашата подкрепа. Там където имате нужда, ние ще Ви помагаме и можете да разчитате на едно добро партньорство между Сдружението и община Ардино“.

Шахматисти от областта се събраха за купата на Кмета на Ардино

Турнирът за купата на Кмета на община Ардино инж. Изет Шабан събра в града под Белите брези шахматният елит в областта. В надпреварата участваха 23 шахматисти.

Проект „Грижа в дома в Община Ардино”

На 23.01.2023г. кметът на община Ардино подписа Административен договор BG05SFPR002-2.001-0139-С01 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по проект BG05SFPR002-2.001-0139-C01 „Грижа в дома в община Ардино“.

Областен турнир по шахмат за Купата на кмета в община Ардино ще се проведе на 28 януари

За втора поредна година областен турнир по шахмат за Купата на кмета на община Ардино ще се проведе на 28 януари (събота) в ресторант „Емона“. Състезанието ще започне в 10 часа и ще бъде в седем кръга по швейцарската система, с контрола 10 минути плюс 5 секунди на ход. Турнирът е за максимум 30 играчи без възрастови ограничения, няма такса. Старт ще даде кметът на общината инж. Изет Шабан.

Община Ардино получи грамота в конкурс за Добри практики

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан беше отличен с грамота от „Института по публична администрация“ за участие в конкурса „Добри практики и иновации от дейността на общината“. Отличието е в категория „Социална отговорност“, а наименованието на практиката е „Подобряване на здравното обслужване на населението в община Ардино“.

Отменено е частичното бедствено положение в община Ардино

Отменено е частичното бедствено положение в община Ардино със Заповед на кмета инж. Изет Шабан. Достъпът до 6-те населени места Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука вече е възстановен, след като нивото на река Арда спадна и бетонният мост в района на село Китница вече е проходим за МПС.

Частично бедствено положение е обявено в община Ардино

Частично бедствено положение обяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан в следствие на обилните валежи в периода от 19 до 22 януари. То важи за част от територията на общината и се отнася за 6 населени места - Русалско, Любино, Латинка, Аврамово, Песнопой и Сполука, които останаха без пътна връзка със света поради това, че железобетонния мост на река Арда при село Китница остана под високите води на реката.

Модерен електронен апарат за кръвно налягане получи като дарение Клубът на пенсионера в Ардино

Модерен електронен апарат за самостоятелно измерване на кръвното налягане „Sendo Advance 3“ получи като дарение Клубът на пенсионера в град Ардино.

Събират отпадъци от електрическо оборудване, както и едрогабаритни отпадъци от домакинства в град Ардино

Два пъти месечно специализиран автомобил от община Ардино ще събира отпадъците от електрическо и електронно оборудване, както и едрогабаритни отпадъци от домакинствата в общинския град, поставени до контейнерите за битови отпадъци.

Обликът на Ардино през погледа на дългогодишния учител Мюмюн Алиосманов

„През последните години обликът на града се промени коренно. Центърът се обнови, всички улици са асфалтирани. Ардино е много спокоен, зелен, подреден град и е едно прекрасно място за живеене“. Това заяви 81-годишният дългогодишен учител и възпитател от Ардино Мюмюн Алиосманов

Медал за Бурчин

За втора поредна година село Волуяк, София, Народно читалище“ Изгрев“ 1921 организира национален конкурс за детска рисунка „ Зимна приказка“. Школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК град Ардино ( ръководител Мюзейен Юсуфова ) представи достойно своите умения и отново има призово място. Бурчин Касаб/ 13г./

Сертификати за участие

Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК за първи път взе участие в Национален конкурс за детска рисунка и приложно изкуство на тема : „ В духа на КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ“. 15 деца ( в три възрастови групи) нарисуваха очакванията си, съчетаха магията на празника в цветове и форми, вдъхнаха душа на 15 рисунки и приложни творби.

Благотворителната кампания „Ардинска коледа 2022“ продължава до края на януари

Продължава Благотворителната кампания „Ардинска коледа 2022“ под патронaжа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан. Тя е в подкрепа на деца с увреждания и лица в неравностойно положение от община Ардино. Целта е да се съберат средства, за да се подпомогне лечението и рехабилитацията им. Кампанията ще приключи на 31 януари.

ЦПЛР - ОДК гр. Ардино за втора поредна година реализира проект по национална програма на МОН

По Национална програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците -МОДУЛ 1 -2022“ ЦПЛР-ОДК получи финансиране на стойност 21 014.50 лв. Средствата са използвани за обзавеждане на Кабинет по изобразително и приложно изкуство „ Арт ателие“. Осигурено е всичко нужно в сферата на изобразителното и приложно изкуство ,

С диплом за участие започна годината за Веселина, Дамла и Бурчин.

В организираният за трета поредна година онлайн конкурс „Коледа с песен”, представителите на Детска театрална школа към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино ( ръководител Дамла Йорданова)- Веселина/ 10г./, Дамла /12г./ и Бурчин/13г./ участваха за първи път. Организатори бяха НЧ „Искра-1860” и ШИ „Емануил Манолов” гр. Казанлък.

Здрава и мирна година си пожелаха общинските съветници в Ардино

Общинският съвет в Ардино проведе своето последно редовно заседание за тази година в присъствието на кмета на общината инж. Изет Шабан и представители на Общинска администрация. На него общинските съветници одобриха дневен ред с деветнадесет точки.

Кериме Ахмед спечели плазмен телевизор от новогодишната томбола в Боровица

Кериме Ахмед спечели голямата награда на традиционната Новогодишна томбола в ардинското село Боровица. Родопчанката отиде у дома с чисто нов 32-инчов плазмен телевизор „Нео“. Късметлийката получи наградата от кмета на селото Айсел Мехмед и читалищния секретар Хикмет Топчу.

Благотворителна инициатива зарадва деца, настанени в семейства на близки и роднини в Ардино

За осма поредна година бизнесмени от Ардино зарадваха децата, настанени в семейства на близки и роднини, живеещи на територията на общината. В духа на Новогодишната традиция младежите бяха изненадани с лични подаръци и хранителни продукти за цялото семейство.

Кметът инж. Изет Шабан поздрави четирима членове на Пенсионерския клуб по случай рождените им дни

В периода от 25 до 29 декември четирима членове на Клуба на пенсионера в град Ардино имаха рождени дни: Мюмине Халил, Зюлфие Садулова и Назиф Садетин, които навършиха  88 години и Февзи Юсеинов – 89 години.

Календар на Община Ардино за 2023-та година

Готов е календарът на Община Ардино за 2023-та година. По идея на кмета на общината инж. Изет Шабан в него са включени рисунките на 16-годишната Джерен Сарахмедова и 13-годишната Ебру Делиюсеин от Школа по Изобразително изкуство към ЦПЛР - Общински детски комплекс в Ардино.

В истински празник се превърна Общоградското тържество по случай Коледа и Нова година в Ардино

Традиционно Общоградско тържество по случай Коледните и новогодишни празници се проведе в препълнения салон на читалище „Родопска искра“ в Ардино. С над едночасова празнична програма групите към ЦПЛР-ОДК, възпитаниците на Иновативно СУ „Васил Левски“, художествени колективи от НЧ „Родопска искра 1921“ и малчуганите от детските градини зарадваха своите съграждани и гостите на града в навечерието на Коледа.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан представи отчет за дейността на общината през 2022 година

„С всички извършени инфраструктурни и социални дейности през годините, които не спират и към настоящия момент, община Ардино, все повече започва да придобива европейски вид.

Кметът на Ардино поздрави християните с Коледа и Нова година

Поздравителен адрес до Църковното настоятелство при храм „Св. Архангел Михаил” в Ардино изпратиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Поздравлението е във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници и бе връчено на Емилия Газенова, член на Църковното настоятелство при храм „Св. Архангел Михаил”.

Отчет за дейността на кмета на община Ардино през 2022 г.

Отчет за дейността на кмета на община Ардино през 2022 г.

Коледари от ДГ „Слънце“ посетиха община Ардино

В навечерието на Коледните и новогодишни празници деца от група „Смърфчета“ при ДГ ,,Слънце“ в град Ардино с ръководители Гюлзаде Хамзова и Лидия Узунова посетиха oбщина Ардино. Те представиха традиционния обичай „Коледуване“ пред ръководството на общината, начело с кмета инж. Изет Шабан.

Кметът инж. Изет Шабан уважи Коледно - Новогодишното тържество на Клуба на пенсионера в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям уважиха традиционното Коледно-Новогодишно тържество на членовете на Пенсионерския клуб.

Деца сурвакаха кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за здраве и берекет

В навечерието на коледните и новогодишни празници децата от ДГ „Брезичка“, както и ученици от ОУ „Христо Смирненски“ в Бял извор и СУ „Васил Левски“ сурвакаха за здраве и берекет ръководството на община Ардино, начело с кмета инж. Изет Шабан.

Ценно дарение

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници учениците и преподавателите на СУ “Васил Левски” - Ардино бяха приятно изненадани от красив жест.  Бившият възпитаник на гимназията Илхан Селим Местан дари 3D-принтер и  няколко пълни комплекта ардуино на училището.  

Годишен отчет за изпълнението на програмата за енергийна ефективност за 2022 година

Годишен отчет за изпълнението на програмата за енергийна ефективност, съгласно чл. 12 от ЗЕЕ и за управлението на енергийната ефективност, съгласно чл. 63 от ЗЕЕ за 2022 г.

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан ще се отчете пред гражданите за третата година от мандата си

На 23 декември (петък) от 17:00 часа в салона на читалище „Родопска искра“ кметът на община Ардино инж. Изет Шабан ще направи публичен отчет на третата година от своя мандат. От общинската управа канят гражданите да присъстват на представянето на дейността на кмета и неговия екип през 2022 година.

Община Ардино отличена с приза за Туристическа дестинация за 2022 г.

Община Ардино спечели  приза за Туристическа дестинация за 2022 година. Отличието получи кметът на общината инж. Изет Шабан. Статуетката „Златна роза“ и грамота му бяха връчени от министъра на туризма д-р Илин Димитров.

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,             За поредна година община Ардино, под патронажа на кмета на общината инж. Изет Шабан, организира благотворителната кампания „Ардинска коледа 2022“.

Народният представител от ДПС Мукаддес Налбант проведе приемен ден в Ардино

Приемен ден за жителите на Ардино организира депутатът от ДПС -Кърджали Мукаддес Налбант. Срещата се проведе в Общинския партиен офис.

Коледа е вън

Декември е месецът на най- веселите емоции, на най- красивите и чакани подаръци, на най- уютните моменти. Именно през този месец ЦПЛР- ОДК отново зарадва малките си посетители с красива украса, песни и танци на тържественото откриване на изложбата „ Зимни фантазии“.

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино. Той се срещна с кмета на общината инж. Изет Шабан.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/