A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НовиниКметът на Ардино с поздравление към състезатели, треньори, ръководители, деятели и приятели на спорта

„Уважаеми спортисти, Днес е Денят на българския спорт – 17 май. Поздравявам всички състезатели, треньори, ръководители, деятели и приятели на спорта по случай празника. Позволете ми да изразя искрената си благодарност към неуморния Ви труд, които полагате ежегодно в спортните зали, площадките и на стадионите, за да прославите името на Ардино в страната и в Европа.

Покана

важаеми дами и господа  - производители на екологично чисти храни, Община Ардино Ви кани на четвъртото издание на „Дните на Ардино“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“, което ще се проведе през периода от 5 до 11 август 2024 г.

Приказният свят на моя роден край

През месец април 2024 година в град Цар Калоян се проведе шести национален конкурс за детска рисунка „Приказният свят на моя роден край“.

Общински съвет - Ардино прие бюджетната прогноза за периода 2025 – 2027

Общинският съвет в Ардино проведе поредното си редовно заседание. В дневния ред бяха включени 15 докладни записки.

Специална награда за 3-годишната Елинор от Ардино

3-годишната Елинор Ханджиева от първа група „Смърфчета“ към ДГ „Слънце“ в Ардино спечели специалната награда, медал и грамота на първия национален фестивал на изкуствата под надслов „Слънце е нашата детска градина“, организиран от ДГ „Слънце“ - Пловдив, Община Пловдив и Регионално управление на образованието - Пловдив.

Община Ардино организира очни прегледи на 90 деца в детските градини

По инициатива на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан в детските градини „Слънце“ и „Брезичка“ бе извършен профилактичен очен скрининг. Със специален апарат от разстояние, без да се травмират малчуганите, специалистът-офталмолог д-р Ерай Дурмуш от МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали прегледа 90 деца от 3 до 6 годишна възраст за диоптрични отклонения.

Нови спортни екипи дари на младите баскетболисти от Ардино кметът Изет Шабан

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан осигури нови спортни екипи и анцузи за юношеския баскетболен отбор на СУ „Васил Левски“, който ще вземе участие на Международния спортен фестивал в побратимената турска община Нилюфер, Бурса.

Ловно сдружение „Бели брези“ в Ардино отчете дейността си за 2023 г.

Ловно-Рибарско Сдружение „Бели  брези“ - Ардино проведе отчетно събрание през уикенда. Гости на събранието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и директорът на ДГС-Ардино инж. Ертан Еминов.

Кметът на Ардино се срещна със зрелостниците на СУ „Васил Левски“

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си среща-разговор с абитуриентите на СУ „Васил Левски“ от Випуск 2024. На нея присъстваха още началникът на отдел „Образование, спорт, култура и младежки дейности“ Бахар Реджебов, както и класните ръководители на абитуриентите Мюзейен Туран и Шенай Вели.

Световният ден на двигателната активност бе отбелязан в Ардино с информационна кампания

С информационна кампания под мотото ,,Движението - това е здраве” в Ардино бе отбелязан Световният ден на двигателната активност – 10 май. Организатор на кампанията е Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН). Целта е популяризиране на физическата активност сред децата от всички възрастови групи, отчитайки значимата й роля като важен инструмент за подобряване на физическото и психическото здраве.

Община Ардино организира спортен полумаратон до Дяволския мост и обратно през август

В рамките на четвъртото издание на „Дните на Ардино 2024“ община Ардино организира спортен полумаратон „Ардино – Дяволски мост – Ардино“ за купата на кмета на община Ардино. Надпреварата ще се проведе на 10 август (събота) от 09:00 ч.

С полагане на цветя в Ардино бе отбелязан Денят на Европа

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, кандидатът за народен представител Павлин Кръстев и младежи поднесоха цветя пред паметната плоча на Европейския съюз в центъра на Ардино. Инициативата бе по повод Денят на Европа, който се отбелязва ежегодно на 9 май в чест на мира и единството в Европа. 

На кметска среща в Ардино обсъдиха организационно-техническата подготовка за изборите

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си месечна работна среща с кметове и кметските наместници на населените места. В нея участваха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

Кметът на Ардино с поздрав за Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

важаеми членове и доброволци в Българския Червен кръст, приемете моите сърдечни поздрави по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец! Това е ден, в който всички ние изразяваме своето уважение, благодарност и признателност към Вас за неуморния труд, който отдавате в полза на обществото, водени от желанието да помагате и да сте в полза на нуждаещите се хора.

Тенисистите на СУ „Васил Левски“ от Ардино – републикански шампиони

За поредна година отборът на СУ „Васил Левски“ в Ардино стана републикански шампион на България по тенис на маса във възрастовата група 11-12 клас. Финалният национален етап на Ученически игри 2023/2024 г. се проведе през уикенда в Свищов.

6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия

6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия

Светли Великденски празници!

Светли Великденски празници!

Баба Хабибе от Млечино навърши 90 години

Хабибе Шевкед Махмуд от ардинското село Млечино навърши 90 години. За юбилейния си празник тя получи поздравителен адрес и подаръци от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям с пожелание за здраве и дълги старини. Те бяха поднесени от кмета на Млечино Ремзи Юзеир, който зарадва рожденичката с цветя и торта.

Поздравителен адрес от кмета на Ардино по повод Великден

По случай настъпващия светъл празник Великден кметът на община Ардино инж. Изет Шабан изпрати поздравителен адрес до църковното настоятелство на храм „Свети Архангел  Михаил“.

Община Ардино с одобрен проект по „Красива България“

Управителният съвет на Проект „Красива България“ при Министерството на труда и социалната политика одобри 64 проектни предложения, еднo от които на община Ардино за обновяване на сградите на Общинската администрация

Честит 1 май - Ден на труда

Честит 1 май - Ден на труда

Тенисистите от Ардино обраха медалите в Държавното отборно и индивидуално първенство за девойки до 19 години

Истински фурор на състезателките на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу на Държавното индивидуално първенство за девойки до 19 години в Горна Оряховица! За трета поредна година Цветелина стана абсолютен шампион във всички дисциплини по категоричен начин! Тя спечели първото място на индивидуално, двойки и смесени двойки!

Дните на Ардино от 5 до 11 август ще бъдат отбелязани с богата програма

От 5 до 11 август в Ардино ще се проведе четвъртото издание на „Дни на Ардино 2024“ и „Фестивал на чистите храни от Родопите“ под мотото „Ръка за ръка за Ардино“. Проявата се организира под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Изет Шабан поздрави новоизбраните кметове на Голяма община Бурса, Нилюфер, Картал и Османгази

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан поздрави новоизбрания кмет на Голяма община Бурса Мустафа Бозбей, както и новоизбраните кметове на побратимените турски общини Нилюфер, Бурса – Шади Йоздемир и Картал, Истанбул – Гьокхан Юксел по случай встъпването им в длъжност и за постигнатия успех на местните избори, провели се на 31 март.

СУ „Васил Левски“ ще представи община Ардино в Областния кръг на „Млад огнеборец“

Отборът на СУ „Васил Левски“ от Ардино с ръководител Азис Мурад спечели първото място в Общинския кръг на ученическо състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“. На второ място се класира вторият отбор на СУ „Васил Левски“.

Ардинската фирма „Еде 16“ разширява дейността си, търси още служители

„Във връзка с разширяване на дейността си и стартиране на нови проекти фирма „Еде 16“ ООД в град Ардино набира нови служители на сменен режим на работа“. Това съобщи мениджърът на фирмата Кристина Янева. Тя отбеляза, че фирмата осигурява ваучери за храна, пътни, съвременни европейски условия на труд, работно облекло.

СКТМ „Юнак“ отново стана шампион на България до 19 години

Тенисистите на СКТМ „Юнак“ от Ардино за поредна година са шампиони на България отборно до 19 години за сезон 2023/2024 г. Във финалната среща възпитаниците на треньора Бейхан Емин надиграха тима на „Стоянстрой“ от Пловдив с 3:1 гейма. Трети в класирането е отборът на „Миньор“ от Перник.

Сиделя Мутлу е сред най-добрите 16 на Световната купа в Люксембург

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Сиделя Мулту се класира сред 16-те най-добри девойки до 17 години в оспорвания турнир за Световната купа по тенис (WTT Youth Contender), който се проведе в Люксембург. Треньорът на „Юнак“ и на националния отбор Бейхан Емин отбеляза, че сред 16-те най-силни има само три състезателки от европейски държави, като една от тях е Сиделя Мутлу.

Цветелина Георгиева от Ардино стана първата европейска тенисистка с победа на китайски състезател на Световната купа до 19 години в Люксембург

Състезателката на СКТМ „Юнак“ - Ардино Цветелина Георгиева се класира сред 16-те най-добри девойки до 19 години в оспорвания турнир за Световната купа (WTT Youth Contender), който се проведе в Люксембург от 17 до 20 април.

Повод за гордост

Отлично представяне на Квартет "Хармоника" на републикански етап на Националния фолклорен фестивал - конкурс "Бъдност за талантите на България", София 2024. Заслужени медали, купа, диплом и аплодисменти за момичетата и техния ръководител - Дамла Йорданова.

Разцъфнали японски вишни привличат погледите на жителите и гостите на Ардино

Млади японски вишни, плачещи японски вишни и глициния красят центъра на град Ардино. Най-новите попълнения на дървесния фонд на Ардино са засадени преди три години по идея на кмета на общината Изет Шабан. Със затоплянето на времето японските вишни вече разцъфнаха и се превърнаха в красива пролетна атракция, като събират погледите на местните жители и гостите на града.

Призови места

В превърналия се в традиция конкурс „ Бъдещето през моите очи “, възпитаниците на школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР-ОДК гр. Ардино отново спечелиха призови награди.

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество по Програма Еразъм +, организирано от Академия за Активни Младежи. Събитието се проведе в заседателната зала на общината. Лектори бяха председателят на Академията за Активни Младежи Станислава Григорова и доброволците от Армения - Зик Гришкян и Тигран Петросян.

Кметът Изет Шабан на оглед на обновяващия се площад в центъра на Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи оглед на продължаващите строително-монтажни работи за обновяването на площада и пешеходната зона в центъра на града в рамките на проект „Обновяване на площада за широко обществено ползване в гр. Ардино, община Ардино“.

До края на април може да си платите данъците с 5% отстъпка

Община Ардино напомня на гражданите си, че кампанията за плащане на местни данъци и такси с отстъпка продължава до 30 април. Началникът на отдел „МДТ“ Зафер Юсуфов уточни, че при плащане на цялата сума за 2024 г. в срок до 30 април данъкоплатците получават 5 % отстъпка от дължимите данъци за недвижими имоти, такса битови отпадъци и данък МПС.

Поздравителен адрес от кмета на Община Ардино инж. Изет Шабан по повод Деня на Конституцията и юриста

Уважаеми юристи, Приемете искрените ми поздрави по случай Деня на Конституцията на Република България и професионален празник на юристите и съдебните служители - 16 април! 

Семейство Шентюрк от Бурса направи дарение за учениците в Боровица

Толга Шентюрк от Бурса и съпругата му Улвие, която се е изселила в Турция през 1989 г. от ардинското село Брезен дариха за учениците от района нови дрехи, обувки, чанти, мултимедия и учебни пособия. Дарението бе предоставено на Калинка Ежова, учител в ОУ „А.С.Макаренко“ в село Боровица в присъствието на общинския съветник от района Фахретин Бекир.

Обучение за млади предприемачи ще се проведе в Ардино

На 18 април (четвъртък) от 10:00 часа в заседателната зала на община Ардино ще се проведе обучение за млади предприемачи, организирано от Академия за активни младежи. Обучението е насочено към всички млади хора на възраст между 16-30 години, които биха желали да стартират собствен бизнес и имат интерес в социалната сфера. Всички приключили успешно обучението ще получат сертификат удостоверяващ придобитите умения. Преминали обучението ще имат възможност да участват в хакатон. Участието е напълно безплатно! Желаещите да се запишат за участие могат да го направят през този линк: Формуляр за записване

Кметът Изет Шабан проведе среща с гост-имамина от Турция Юмер Джейлян

По повод приключването на едномесечния му престой в Ардино като гост-имамин от Турция по време на свещения месец Рамазан кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе среща с Юмер Джейлян. На нея присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и имаминът на джамията в град Ардино Орхан Якуб.

Младите таланти на Ардино

В Седемнадесетото издание на Международния детски фестивал „ Млади таланти- 2024“ участието на ЦПЛР- ОДК беше едно от най- аплодираните и запомнящи се. Всички школи бяха представени и изявите им обраха овациите на публиката.

С празнична молитва посрещнаха в Ардино Рамазан Байрама

Стотици души се събраха в сряда рано сутринта в джамията в центъра на Ардино на празничен намаз (молитва), с който бе дадено началото на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Сред тях бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов.

Традиционно байрамско кафе в Ардино с пожелание за берекет и здраве

След празничният намаз в джамията в центъра на Ардино по повод мюсюлманския празник Рамазан Байрам, кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, гост – имаминът от Турция Юмер Джейлян и имаминът на Ардинската джамия Орхан Якуб седнаха да изпият традиционното „байрамско кафе“ в местно заведение.

Поздрав от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан по повод Рамазан Байрам

Скъпи братя и сестри мюсюлмани, От мое име и от името на ръководството на Община Ардино Ви поздравявам най-сърдечно по случай Свещения празник Рамазан Байрам. Тези дни духът на традицията повелява отдаване на почит към Всевишния. Пожелавам Ви единство и заедност, духовно израстване и семейно благополучие. Опазването на традициите е изконно право на всеки един човек. Най-сърдечно Ви желая здраве, щастие, успех и благоденствие! Честит Рамазан Байрам! инж. Изет Шабан, Кмет на община Ардино

Празничен концерт за Рамазан Байрам в Ардино

Празничен концерт по случай настъпващия свещен мюсюлмански празник Рамазан Байрам събра жители и гости на централния площад в Ардино. W Програмата, която се състоя  на сцената в центъра на града, зареди всички присъстващи с много празнично настроение и положителни емоции.

Успешно започна годината за Квартет „ Хармоника“

В двадесет и първото издание на Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен 2024, който е включен в Национален календар за изяви по интереси на децата и учениците, тази година „ Хармоника“ за първи път взе участие.

Кметът на Ардино поздрави медиците по случай професионалния им празник

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан отправи поздравления към всички лекари, медицински специалисти и персонал по повод 7 април – Световния ден на здравето: Уважаеми медици, На 7 април отбелязваме Световния ден на здравето, Деня на здравния работник и на всички работещи в сферата на здравеопазването.

Бизнесмен дари мюсюлманите от Башево с хранителни пакети

За поредна година по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан бизнесменът Нури Родоплу от Башево дари пакети с хранителни продукти от първа необходимост на вярващи в родното си село Башево, община Ардино. От свое име и от името на вярващите кметът на Башево Мюрен Сали благодари на Нури Родоплу за милосърдната инициатива.

Съпредседателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров даде ифтар в Ардино

Благотворителна вечеря–ифтар, дадена от името на съпредседателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров събра на обща трапеза десетки души в Ардино. Ифтара уважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, областният председател на ДПС Ресми Мурад, народният представител Павлин Кръстев, председателят на общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров.

Ифтар в Ардино в свещената нощ „Кадир“

В нощта „Кадир“ от свещения за мюсюлманите месец Рамазан кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и Общинският съвет на ДПС организираха ифтар - благотворителна вечеря в двора на градската джамия.

Кметът на Ардино засади червен дъб, бреза и атласки кедър по повод Седмицата на гората

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан съвместно с директора на Териториалното поделение (ТП) на Държавното горско стопанство (ДГС) в Ардино инж. Ертан Еминов извършиха засаждане на фиданки от дървесните видове - червен дъб, бреза и атласки кедър в парк „Нилюфер“. Екоакцията бе по повод Седмицата на гората, която тази година се провежда под мотото “Гората е живот … и обща отговорност!”.

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/