A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АБСОЛЮТНА ДОМИНАЦИЯ НА АРДИНСКАТА ШКОЛА ПО ТЕНИС НА МАСААБСОЛЮТНА ДОМИНАЦИЯ НА АРДИНСКАТА ШКОЛА ПО ТЕНИС НА МАСА При абсолютна доминация на малките тенисисти от СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино премина втория етап на Националния турнир по тенис на маса „Млад олимпиец“ за купата на България до 12 години. Надпреварата се проведе през уикенда в Момчилград. В нея се включиха над 100 състезатели от 28 спортни клуба от цялата страна. Възпитаничките на треньора Бейхан Емин (Майкъла) показаха пълна доминация над съперничките си и обраха всичките призови места в турнира. До полуфиналните срещи талантливите ардинчанки спечелиха всичките си мачове с категоричното 3:0. Във финалната среща Цветелина Георгиева победи в абсолютно равностоен двубой с 3:2 гейма съотборничката си Сиделя Мутлу. В спор за третото място Вероника Кехайова победи Дилек Юсеинова.
При момчетата ардинските състезатели на заслужилия майстор на спорта Йорданка Колева също показаха класа. 12-годишният Нуркан Халилходжа демонстрира страхотна игра и стигна до финала, където загуби от по-опитния състезател на „Асарел Медет“ от Панагюрище – Стоян Зайков. В двубой за бронзовите медали талантливият ардинчанин Дженгиз Ахмедов победи с 3:1 гейма Божидар Васев от Панагюрище.
„Доволен съм от играта на моите тенисистки, които стигнаха до полуфиналите по категоричен начин. И двете полуфинални срещи бяха много оспорвани, както и самия финал, което доказва, че всяка една от тях заслужaваше да стане шампионка на България“, сподели след турнира треньорът на СКТМ „Юнак 2005“ Бейхан Емин (Майкъла). Той изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за оказаното съдействие за възраждането на тениса на маса в Ардино.
Кметът на община Момчилград Сунай Хасан връчи купите и медалите на призьорите.
Отборът на СКТМ „Юнак 2005“ през целия турнир бе подкрепян от президента Светослав Сашев.
Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/