A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Академик Атанас Атанасов изнесе лекция на тема „Биологичното земеделие – перспективи пред България и света“ в АрдиноАкадемик Атанас Атанасов изнесе лекция на тема „Биологичното земеделие – перспективи пред България и света“ в Ардино

В  дните на Фестивала на чистите храни от Родопите в Ардино гостува академик Атанас Атанасов, ръководител на съвместния геномен център между Софийския университет „Св.Климент Охридски“ и Селскостопанската академия. Той изнесе лекция на тема „Биологичното земеделие – перспективи пред България и света“.

В своята лекция академик Атанасов засегна важни въпроси, свързани със значението на агроиндустрията за изхранване на човечеството и запазване здравето му, чрез съхраняване на баланса в околната среда и особено на биологичното разнообразие. В тази връзка бе изтъкнато значението на биологичните, чисти екологични храни като средство за запазване на генетичните ресурси, които имат своя социално-обществен и икономически интерес, но и екологичен свързан със Зелената политика на Европа и света. То е основно свързано с намаляване на вредните газови емисии в атмосферата, следователно с редуциране на негативни ефекти от климатичните промени.

Академик Атанасов благодари на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан за поканата му. Той заяви, че инициативата е изключителнo перспективнa и полезнa, защото бъдещето на България, чийто дадености са уникални, до голяма степен ще предопределят нейния просперитет.

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/