A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Ангел Банков откри самостоятелна изложба-живопис, посветена на празника на АрдиноАнгел Банков откри самостоятелна изложба-живопис, посветена на празника на Ардино

Днес в рамките на втория ден от „Дните на Ардино 2023“ кметът на община Ардино инж. Изет Шабан откри изложба-живопис на местния художник Ангел Банков. Експозицията е подредена във фоайето на читалище „Родопска искра“ под мотото „Картини от Родопите“.

„За мен е удоволствие в традиционните Дни на Ардино да открием изложба на наши местни именити творци. Поздравявам Ангел Банков за прекрасните платна и му пожелавам много творчески дух и успехи“, заяви Изет Шабан.

От своя страна Ангел Банков изказа искрените си благодарности към ръководството на Община Ардино в лицето на кмета Изет Шабан за това, че предоставя възможност местни творци да се изявяват. „Надявам се това да продължи в същия дух и за бъдеще“, заяви Банков. Той отбеляза, че в платната му преобладават пейзажи от Родопа планина в ярки цветове през различните годишни времена. Ангел Банков е роден на 1 януари 1962 година в село Жълтуша. Дарбата му за рисуване се забелязва от най раните му ученически години. През 1981 г. завършва Професионалната гимназия по приложни изкуства в Смолян, специалност „Металопластика и скулптура“. Участва в многобройни изложби.

На откриването на изложбата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков, майстора на 3D-картини Идрис Йоздоган от Бурса. Тук бе и зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил Шериф.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/