A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АПЛОДИРАТ В ДЕЛИОРМАНА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ АРДИНОАПЛОДИРАТ В ДЕЛИОРМАНА САМОДЕЙЦИТЕ ОТ АРДИНОИзключително успешно премина четиридневното турне в Северна България на самодейците към читалище „Родопска искра” в Ардино.
Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил и талантливият музикант Ергюн Мюмюнов завладяха публиката на традиционния национален фестивал на турския фолклор. Двудневният празник се проведе на 25 и 26 август в лознишкото село Веселина и премине под мотото „Музиката – езикът на толерантността”. Организатори на фестивала бяха община Лозница и сдружение „Толерантност”, с подкрепата на Министерството на културата. На сцената на фестивала се изявиха близо 500 участници – 35 групи и индивидуални изпълнители от най-различни краища на страната.
Ардинският оркестър взе участие и на общинския преглед на турската художествена самодейност в местността „Демир баба теке” край село Руйно, община Дулово. Нашите изнесоха концерти още в град Дулово и селата Чернолик и Паисиево и обраха бурните аплодисменти на публиката.
Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз на барда Али Емин от Ябълковец. Заедно с ардинската група в турнето участие взеха още младата поетеса Исмигюл Байрам от Млечино, гайдарят Емануил Пулев и солистът Даниел Караасенов от златоградското читалище „Просвета”.
За доброто си представяне самодейците от Ардино бяха наградени с дипломи, грамоти и сувенири. От своя страна председателят на читалищното настоятелство Юксел Исмаил подари на домакините сувенири и плакети.
‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/