A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Ардино и Картал ще се сътрудничат в областта на културата, туризма и икономикатаАрдино и Картал ще се сътрудничат в областта на културата, туризма и икономиката

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям се срещнаха с кмета на побратимената турска община Картал, Истанбул – Гьокхан Юксел. Това стана по време на двудневното им посещение в Турция. По време на разговорите присъстваха още проф. д-р Юксел Йозкан, депутат от Бурса в турския Меджлис, Шемсиде Йенер, зам.-председател на Областната организация на Народно-републиканска партия (НРП) в Истанбул и отговорник на Балканската маса от НРП в Истанбул, председателят на Сдружението за култура и сътрудничество „Балканлълар” (Балканци) в Картал Олджай Юзгюн, лидерът на НРП в община Картал Ефенди Аргуншах.

На срещата кметовете на двете побратимени общини обсъдиха сътрудничеството в сферата на културата, туризма и икономиката, както и нови проекти, които ще бъдат реализирани в бъдеще.

Кметът инж. Изет Шабан подари на колегата си пластика на символа на общината - Дяволския мост. Той запозна домакините с предстоящите важни събития, които ще се проведат през 2021 година. Тази година предстои организирането и провеждането на Фестивалът на Чистите храни от Родопите, честването на 60-годишния юбилей от обявяването на Ардино за град, както и 100-годишнината от основаването на читалище „Родопска искра“ в град Ардино.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/