A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АРДИНО ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯАРДИНО ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯДнес Ардино отбеляза 140 години от Освобождението на България. На общоградския тържествен ритуал пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на общинската администрация присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още началникът на РПУ главен инспектор Щилян Узунов, съветници от местния парламент, както и много граждани и ученици.
„Всички ние, имаме основание да се радваме, че сме граждани на Република България. Днес, всички ние – християни и мюсюлмани, с различна етническа принадлежност, имаме основание да се радваме, че общата ни държава записа още една година в богатата си история. Народът ни помни и никога няма да забрави думите на Апостола на свободата Васил Левски „Братство с всекиго, без да гледаме на вяра и народност””, заяви в празничното си слово Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино.
Празничното тържество продължи с рецитал, подготвен от ученици от начален етап и изпълнения на Детска вокална група „Звънче” при СУ „Васил Левски”
с ръководители Айсен Саидова, Снежана Аврамова и Росица Хаджикулова.
От името на общинска администрация, държавни институции, обществени и политически организации, както и от граждани бяха положени цветя и венци пред бюст-паметника на Христо Ботев.
Присъстващите коленичиха в знак на преклонение пред подвига на всички, дали живота си за свободата на родината.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/