A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АРДИНО ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДААРДИНО ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА НА БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА Ардино почете 146 г. от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника до едноименното училище. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение. Сред официални гости бяха кметът на общината Ресми Мурад и заместникът му Неджми Ходжов.
„Епохите минават и отминават, раждат се и умират, а обесеният Апостол е жив. Българската земя вечно ще тръпне от неговите стъпки, оставили в душата й усет за трайност и величие. И ако чувстваме силно тежестта на българската си принадлежност, то е, защото Апостолът виси в нас със страшна сила! Затова спокойно можем да заявим: „Ти ни трябваш и днес, Апостоле!”, с тези думи се обърна към учениците, учителите и родителите старши учителят по български език и литература Севда Палазова.
Учениците от начален етап с ръководители Фахрие Юсеинова и Севда Костадинова изнесоха поетичен рецитал, посветен на Васил Левски.
Директорът на учебното заведение Аника Петрова връчи грамоти на отличените ученици, участници в проведените конкурси в преходната седмица, посветена на патрона на училището.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/