A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АРДИНО ПРЕДСТАВИ ТУРИСТИЧЕСКИТЕ СИ ПРОДУКТИ В ИСТАНБУЛАРДИНО ПРЕДСТАВИ ТУРИСТИЧЕСКИТЕ СИ ПРОДУКТИ В ИСТАНБУЛКултурните и туристически продукти, които предлага община Ардино бяха представени на специаен щанд по време на Фестивала на културата и изкуството, който се проведе в побратимената с Ардино община Картал. Картал е една от съставните общини на турската столица Истанбул. Жителите й наброяват около 600 000. Тя бе домакин на международен фестивал на културата и изкуството, в който за първи път взеха участие и три побратимени общини.
Ардино бе представено с всички печатни рекламни продукти, издавани през последните години в рамките на различни проекти. Там фигурираше и вестник „Ардински глас”, който е единственото двуезично издание в България. Тук бе и изложбата с карикатури „Преди словото” на известният български карикатурист Живко Тенев - GISSEN, която бе съпътстваща проява по време на Международния литературен форум „Братство”, провел се преди по-малко от месец в родопското градче. Тогава GISSEN подари тази колекция на вестник „Ардински глас”.
Във фестивалната програма с два свои състава участва и Народно читалище „Родопска искра” – Ардино. Ансамбълът за турски фолклор и Фолклорна група „Родопчанка” заплениха със своите изпълнения сърцата на домакините. Жителите на община Картал проявиха жив интерес към продуктите на община Ардино и много от тях споделиха, че желаят да я видят отблизо и по време на предстоящите летни отпуски могат да я предвидят като евентуална дестинация.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/