A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АРДИНСКИТЕ ТЕНИСИСТИ ЧЕТВЪРТИ В „Б” ГРУПААРДИНСКИТЕ ТЕНИСИСТИ ЧЕТВЪРТИ В „Б” ГРУПА При голям интерес в събота и неделя в зала „Юнак” - Ардино премина финалният кръг от Държавното отборно първенство по тенис на маса за мъже в южната „Б“ група.
В шампионата участваха отборите на „Аста” от Димитровград, „Металик” от Перник, „Оптик” от Панагюрище, Стара Загора, Неделино, СКТМ от Бургас и домакините от „Юнак 2005”. Съставът на „Изток” от Перник не се яви на турнира и регистрира служебни загуби с по 0:4 срещу съперниците си. Всички отбори показаха добра техническа подготовка, зряла игра на масата и спортменски дух . A препълнената до краен предел зала в Ардино за пореден път доказа, че този спорт не се забравя и интереса към него се предава от поколение на поколение.
Финалният кръг беше открит от кмета на община Ардино Ресми Мурад. Той приветства с добре дошли състезатели и треньори и пожела успех на всички.
Отлично се представиха тенисистите на „Юнак 2005” в състав: Атанас Хаджиев, Севал Муталибов, Радослав Бозов, Юксел Исмаил и Севги Аптикадир. Поради контузия в състезанието не взе участие капитанът на отбора Ертан Еминов.
Възпитаниците на треньора Бахри Юмер завършиха турнира с две победи и една загуба и се наредиха на четвърто място в крайното класиране. Те постигнаха две победи с по 4:2 съответно срещу „Оптик” и СКТМ от Бургас, а загубиха с 3:4 от „Аста’.
Отборът на Неделино, съставен предимно от бивши възпитаници на ардинската школа – Милчо Узунов, Бейхан Хайрула (Майкъла) и Ерхан Салиев (Пухчо) се класира на първо място в турнира и доби право през следващия сезон да играе в „А” Републиканската група. На второ място остана тимът на „Металик”, а трети е отборът на Стара Загора.
В първата си среща ардинци записаха успех с 4:2 над изградения от млади и перспективни играчи тим на „Оптик” от Панагюрище. Надпреварата започна с първите ракети на двата отбора Атанас Хаджиев и Иван Лалков. Нашият състезател обаче показа великолепна техника и бързина и спечели с 3:2 гейма. Във втората среща Севал Муталибов записа победа с 3:1 гейма срещу Стоян Кордов. В третия мач най-младият ни играч Севги Аптикадир претърпя поражение с 0:3 от Николай Мазников. В срещата на двойки тандемът Иван Лалков и Стоян Кордов не даде никакъв шанс на нашата двойка Атанас Хаджиев и Севал Муталибов и по-този начин резултатът беше изравнен – 2:2. Последва нова победа на Севал Муталибов с 3:2 гейма срещу Иван Лалков и ардинци отново поведоха с 3:2. В решаващия двубой Атанас Хаджиев се наложи над Николай Мазников и така отборът на „Юнак” се поздрави с крайния успех 4:2, и съвсем заслужено обра овациите на публиката, сред които бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрамов и президентът на СКТМ „Юнак 2005” инж. Азис Мурад. Тук беше и общинският съветник Съби Узунов, който бе дошъл със семейството си, за да наблюдават изявите на сина си Милчо Узунов, признат за най-добрия играч на Б-групата.
И състезатели, и треньори на гостуващите отбори споделиха, че турнирът е организиран отлично. Никъде не сме виждали такава коректна публика и препълнена спортна зала в страната. В следващите години на Ардино може да се повери домакинството на още по-големи състезания, казаха още гостите.
Доволен съм от представянето на тима. Надявам се през следващото първенство да се представим още по-добре. Целта е да възвърнем традициите с мъжкия отбор в Ардино. Покрай тях израстват таланти, които тепърва ще участват на зонални първенства, каза селекционерът на „Юнак 2005” Бахри Юмер.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/