A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АРДИНСКИЯТ ОРКЕСТЪР ЗА ТУРСКИ ФОЛКЛОР ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ В БОЯН БОТЕВОАРДИНСКИЯТ ОРКЕСТЪР ЗА ТУРСКИ ФОЛКЛОР ИЗНЕСЕ КОНЦЕРТ В БОЯН БОТЕВОПо случай мюсюлманския празник Рамазан байрам читалище „Родопска искра”- Ардино изнесе концерт в хасковското село Боян Ботево. Двучасовият концерт зареди жителите и гостите на Боян Ботево с празнично настроение.
Програмата започна с изпълнения на талантливия музикант Ергюн Мюмюнов. Оркестърът за местен турски фолклор със солист и ръководител Юксел Исмаил представи новия си музикален албум „Пътищата на Ардино (Ardino yolları) и
за пореден път обра аплодисментите на публиката с великолепното си представяне.
Присъстващите се насладиха и на изпълненията на саз на барда Али Емин от Ябълковец.
Заедно с ардинската група в концертната програма се включи още известният кърджалийски музикант и певец и ръководител на група „Приятели” Осман Джавлак. Той изпя най-новите си песни от последния му албум „Море от любов” (Aşk denizi).
Визитата на ардинчани бе по покана на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер и председателя на Сдружението за турска култура и изкуство в Караманци Байрам Кушку.
От името на кмета на община Минерални бани Мюмюн Искендер селският управник на Боян Ботево Мехмедали Бекир поздрави присъстващите с настъпващия празник Рамазан байрам. „Невероятен концерт. Прекарахме една хубава и незабравима вечер. Радвам се, че в Ардино се пазят духовните ценности на турската култура и се
предава от поколение на поколение турското народно музикално наследство”, заяви той.
Председателят на Сдружението за турска култура и изкуство в Караманци Байрам Кушку отбеляза, че Рамазан байрам символизира смирението, добруването и опрощениеот. От по-възрастните отново се иска прошка. „По-време на байрама в селото идват гурбетчии и решихме да поканим ардинския оркестър за турски фолклор, за да съхраним и съживим турската култура в региона”, каза още Байрам Кушку.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/