A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

АРДИНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 3 МАРТАРДИНЦИ ОТБЕЛЯЗАХА 3 МАРТНа тържеството в Ардино, посветено на Трети март, присъстваха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Айдън Серкан, зам.-кметовете на общината, част от общинските съветници, много граждани и ученици. `От 3 март започва възстановяването на българската държавност. Започва възходът на нова България в икономическо, културно, просветно отношение. Затова значението на тази дата в българската история е огромно. 3 март 1878 година е въплъщение на едно начало. Днес, всички ние - християни и мюсюлмани, с различна етническа принадлежност, имаме основание да се радваме, че общата ни държава записа още една година в богатата си история` - подчерта в словото си зам.-кметът Наско Кичуков. Празничното тържество продължи с кратък рецитал на ученици от начално училище „Христо Ботев”. Останалите подготвени за случая самодейци и групи не можаха да се изявят поради неблагоприятното зимно време.
В знак на признателност пред историческите знайни и незнайни герои на България венци и цветя бяха поднесени от името на общинска администрация, общински съвет, местни институции и политически партии.
По време на тържеството общественичката Йорданка Аянова сподели: `Трети март е свещена дата, която напомня героизма на българския и руския народ. Трогната съм от поведението на младите хора, че се гордеят с общата ни родина и историята на българския народ.`


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/