A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АРДИНЦИ СЕ ДОКОСНАХА ДО КРАСОТАТА НА КЕРАМОТИ И ТАСОСАРДИНЦИ СЕ ДОКОСНАХА ДО КРАСОТАТА НА КЕРАМОТИ И ТАСОСПо идея на Синдикалната организация на учителите, колективът на Обединено детско заведение „Слънце” в Ардино осъществи през уикенда еднодневна екскурзия до Гърция. Тя беше организирана като успешен финал на една наситена с дейности и добри педагогически постижения учебна година.
„Туристическата ни обиколка в южната ни съседка започна с разходка в малкото живописно градче Керамоти, което отстои на почти еднакво разстояние от Кавала и Ксанти и се намира в най- голяма близост до остров Тасос. Направи ни впечатление, че въпреки активният летен сезон, в Керамоти нямаше огромни тълпи от туристи, но пък забелязахме присъствието на много български летовници. Част от нашата група се отправи да отмаря на известния плаж „Коко бийч”, а останалите с ферибот посетихме Тасос”, сподели директорът на ОДЗ „Слънце” Димитрина Александрова. Тя добави, че за втори път пътува до известния гръцки остров и е очарована от красивата природа, кристално чистата морска вода, както и пъстротата от многото цветя и зеленина.
Касиер-домакинът Азизе Шакирова за трети път посещава Гърция. „Керамоти е идеално място за почивка за всички, които искат да отдъхнат настрани от шума на големите курорти и лъскавите хотели. Крайбрежният град е чист и подреден, а местните хора са много любезни. С възнагражденията, които получаваме в България, не можем да си позволим по-дълъг престой на това забележително място. Цените са идентични с нашите, но като европейска валута. Успях да купя единствено подарък за моето внуче. Искрено се надявам да имам възможността отново да посетя това прекрасно място с моето семейство и друг път”, разказа след екскурзията Азизе Шакирова.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/