A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Ардинци спечелиха хакатона, организиран по проект „Socially Agile”Ардинци спечелиха хакатона, организиран по проект „Socially Agile”

В онлайн платформата Zoom се проведе втората част на обучението за млади предприемачи - хакатон, който включваше над 150 участници от шест държави. Събитието, организирано в рамките на проект Socially Agile, предостави на младежите уникална възможност да представят своите иновативни проектни идеи.

Таргет групите от Ардино с ръководител Ефсун Юмеров успяха да се изявят по впечатляващ начин, представяйки проекти, които получиха пълна подкрепа от журито на хакатона. Групата на Яна Мирчева, Енис Дурмушали, Никола Павлов, Атакан Хайрулов и Елица Карамфилова спечели участие в младежки лагер в гр. Битолия, Северна Македония.

Голямата награда на хакатона, която включва пътуване до Берлин е спечелена от екипа на Айлин Алендерова, Радостин Хаджиев и Сузан Чолакова. Тяхната идея бе високо оценена заради своята оригиналност и приложимост на местно ниво. Спечелването на тази награда им предоставя не само незабравимо преживяване, но и възможност за нови запознанства и вдъхновение.

Хакатонът по проект Socially Agile показа, че младите хора от Ардино са способни да се съревновават и успяват на международно ниво. Техните успехи са доказателство за високия потенциал и креативността на младото ни поколение.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/