A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Асеновградчанин и софиянец дадоха по 250 лева за буркан истински медАсеновградчанин и софиянец дадоха по 250 лева за буркан истински мед

Гюнер Реджеб от Асеновград и Шабан Осман от София откупиха килограм истински качествен родопски мед за 250 лева в наддаването на традиционния мевлид  в ардинското село Русалско. За голяма изненада на присъстващите асеновградчанинът и софиянецът, и двамата с корени от Русалско, не взеха натуралния мед, а ги дариха обратно за наддаване на организаторите.

През уикенда в местността „Яйля“, край Русалко, се проведе традиционният мевлид за здраве и берекет. След края на мевлида бе организиран наддаване за пчелен мед, домашно краве масло, диня, пъпеш, петел, овен и месо. За килограм домашно краве масло и диня сумата достигна до 150 лв. Откупиха го 62-годишният Исмаил Ефендиоглу от Сполука и Ферди Кадир от Асеновград. А Гюнер Реджеб даде 100 лева за петел.
Събраните общи  средства от търга и даренията бяха в размер на 11 300 лева. Те ще бъдат използвана за организирането на мевлида през следващата година.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/