A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АТЛЕТИ ОТ 7 ДО 62 ГОДИНИ НА ПЪРВИЯ МАРАТОН ОТ ДЯВОЛСКИЯ МОСТ ДО АРДИНОАТЛЕТИ ОТ 7 ДО 62 ГОДИНИ НА ПЪРВИЯ МАРАТОН ОТ ДЯВОЛСКИЯ МОСТ ДО АРДИНОДнес в Ардино се проведе първия маратон „Дяволския мост – Ардино” с дистанция седем километра. В надпреварата участваха над 80 състезатели от различни краища на страната. Тя бе посветена на Международния ден на предизвикателството и 17-ти май - Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.
Спортното събитие бе с национално значение. Имаше известни лекоатлети от София, Шумен, Добрич, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали.
Победител при мъжете стана 39-годишният софиянец Деян Атанасов, състезател на Спортния клуб по лека атлетика (СКЛА) „Атлет стратеш – Ловеч”. Той постигна впечатляващ резултат от 23,41 минути. Втори финишира с 26,06 мин. 24-годишният Валентин Паскалев от отбора на „Биофреш” от Пловдив. На трето място е 31-годишният Дилян Бояджиев от СК „Нео Атлетика” от Димитровград, който спря хронометрите на 26, 26 мин.
В дамската надпревара първенец е 23-годишната Радосвета Симеонова от СКЛА „Добруджа 99” от Добрич с 27,26 мин. На втора позиция е Мирела Ботева от Враца с 35,14 мин., а трета - Дима Гачева от Кърджали с 36, 41 мин.
В състезанието имаше и специално класиране за състезателите, които постоянно живеят на територията на община Ардино. Победител при мъжете с 31, 37 мин. стана 25-годишният Цветан Йосифов - лейтенант във Военно формирование 14 370 към съвместното командване на силите в София. На второ място се класириха младите състезатели Берк Касабов и Екрем Хасан с време 33,21 мин., а на трето - Севги Аптикадир с 34, 39 мин.
Най-бърза ардинчанка е майсторът на спорта и треньор по тенис на маса Йорданка Колева. Тя пробяга 7-те километра за 49, 25 мин. Нейни подгласнички са Екатерина Карабова - 51, 07 мин. и Шенай Али – 52,05 мин.
Кметът на община Ардино Ресми Мурад и Евгений Смирнов, управител на военно-спортния клуб „LASERWAR Balkans” и основен спонсор на състезанието, връчиха парични награди, купи и грамоти на призьорите. Общият награден фонд на маратона бе 3 400 лв.
Ресми Мурад поздрави организаторите на маратона. „Радвам се, че това спортно събитие предизвика интерес както в общината, така и в цялата страна. Надявам се, през годините тази инициатива да се превърне в традиция”, заяви той.
Победителят при мъжете Деян Атанасов сподели, че разстоянието от седем километра не го е затруднило и очаква през следваща година по-дълъг маршрут.
Шампионът при дамите Радосвета Симеонова отбеляза, че това е най-късата дистанция, в която е участвала досега. „За пръв път идвам в Родопите. Уникална природа. Обичам предизвикателствата. Догодина, ако се проведе маратон, отново ще дойда с желание”, заяви Радосвета Симеонова. Тя е първенец на маратоните в София и Плевен.
Старт на маратона даде главният съдия на състезанието Месут Хайрулов, председател на Спортния клуб с ученици „Алада” в Ардино. „Щастлив съм да открия това събитие. Надявам се тази инициатива да се превърне в традиция” с тези думи Месут Хайрулов пожела успех на участниците.
Всички участници в маратона получиха грамоти за участие. Най-младият участник в дистанцията бе 7-годишният Арда Левент от Бял извор, а най-възрастният –
62-годишният Серьожа Кючуков от Димитровград.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/