A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

АВДЖИИТЕ ОТ АРДИНО ИЗПРАТИХА СЕЗОНА С КУПОНАВДЖИИТЕ ОТ АРДИНО ИЗПРАТИХА СЕЗОНА С КУПОНКръшни хора до след полунощ виха ловците от Ловно-рибарското сдружение „Бели Брези” в Ардино. На традиционната си ловна вечеринка, която се проведе в ресторанта на хотел „Бели Брези”в едноименния туристически комплекс, ръководството на сдружението награди най-добрите дружини и авджии за изминалата година. Ловците от Ардино 2 с председател Гюнай Мустантиков бяха отличени за най-добра дружина, която извършва ловно-стопански мероприятия. Авджиите от дружината в Ленище с председател Шефкед Шериф получиха купа и грамота, тъй като са гръмнали най-много диви свине през този сезон. Садула Емурла от дружина Ленище бе удостоен с приза за най-добър ловец за отстреляни глигани, а Гюнер Мурадов от същата дружина за най-добър природозащитник.
През изминалата година ардинските авджии нямаха добра слука. Никога в историята си те не отчетоха такъв плачевен резултат, както през 2011 година. За 24 излета отстреляха едва 57 прасета.
Годишният празник на авджиите уважиха кметът на Ардино Ресми Мурад, зам.-кметовете Неджми Ходжов и Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрамов, директорът на Държавно горско стопанство в Ардино Веселин Ангелов,
началникът на Районното полицейско управление в Ардино Щилян Узунов. Тук бе и председателят на ЛРС „Бели Брези” Баяр Делимехмед.
Кметът Ресми Мурад пожела на ловците много наслука, здраве и успех във всички начинания през новата 2012 година. „Аз, като кмет, мога само да помагам”, засвидетелства подкрепата си Ресми Мурад.
Много награди имаше по време на разиграната томбола, като най-големите награди по традиция бяха печалби от месо от елен лопатар, диво прасе и муфлон.
До след полунощ продължи веселието на ардинските ловци с много тостове и наздравици за живот и здраве и с обещанията да дадат още от себе си, за да богатеят ловните полета. Защото само с добрите грижи към дивеча ще има и какво да отстрелват през ловните излети.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/