A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО НА ТУРСКИ ЕЗИК С ЕДНОЧАСОВО ПРЕДАВАНЕ В АРДИНОБЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО РАДИО НА ТУРСКИ ЕЗИК С ЕДНОЧАСОВО ПРЕДАВАНЕ В АРДИНООбщина Ардино бе представена в едно от най-слушаните предавания на Българското национално радио на турски език „Пътищата минават и през селото”. Общинската заседателна зала се превърна в студио, откъдето на живо екипът на предаването осъществи едночасова програма. Гости бяха кметът Ресми Мурад, бившият помощник-директор на Професионална гимназия „Хр.Смирмненски” Селяхидин Карабашев, инж. Азис Мурад, председател на Общинския синдикат на българските учители, председателят на земляческото сдружение за култура и сътрудничество в Бурса Ахмет Кахраман и репортерът Гюнер Шюкри.
Чрез тях слушателите се запознаха със социалния живот, бита и културата на хората от ардинския регион. Градоначалникът оповести бъдещите проекти по европейски програми, които ще се реализират на територията на общината и ги запозна с развитието на икономиката, културния живот и проблемите на местните хора.
С изпълнения на популярните турски народни песни „Керимем” и „Хатиджем” оркестърът за местен турски фолклор, със солист и ръководител Юксел Исмаил, самобитният поет и композитор Али Емин от близкото село Ябълковец и музикантът Ергюн Мюмюнов се включиха в предаването.
Водещи на програмата бяха Шевкие Чакър и Севда Дюкянджъ.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/