A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БАШЕВО КАНИ НА ТРАДИЦИОННИЯ СЪБОР-МЕВЛИДБАШЕВО КАНИ НА ТРАДИЦИОННИЯ СЪБОР-МЕВЛИДНа 7 и 8 юли в ардинското село Башево ще е проведе традиционният събор-мевлид. Той се организира с подкрепата на жителите и изселническите сдружения за култура и приятелство „Халлалълар” в Истанбул, Бурса и Измир за десета поредна година. Кметът на Башево Мюрен Сали уточни, че в събота ще бъде отслужена молитва за здраве и берекет. Религиозният обред ще започне в 10 часа. Местни майстори ще приготвят над 20 казана кешкек – варено жито с месо, за да нагостят всички, уважили обичая. Вечерта башевци ще се съберат на земляческа среща в туристическия комплекс „Белите брези”.
В неделя ще бъде празникът на Башево, който с всяка измината година придобива все по-голяма популярност в региноа.. Ще се проведе турнир по шахмат и празнична томбола с много подаръци.
„Празникът е много хубав. Събират се хора, с корени в селото, които живеят в страната и в чужбина, за да не се забравят едни други. Поканени са всички жители на община Ардино и района“, заяви Мюрен Сали.
Очаква се на традиционния събор-мевлид да присъства и кметът на общината Ресми Мурад.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/