A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Бай Хасан от Ардино празнува 88-ия си рожден денБай Хасан от Ардино празнува 88-ия си рожден ден

Днес, 30 юли, Хасан Хасан Хайрула от Ардино празнува 88-ия си рожден ден. По повод рождения си ден той получи поздравителен адрес и подаръци от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Изключително развълнуван бай Хасан, изрази своята сърдечна благодарност към ръководството на общината за оказаното внимание и уважение.

Хасан Хайрула е роден на 30 юли 1935 година в село Теменуга. Възпитаник е на техникума по тютюнопроизводство в Кърджали. През 1954 година се жени за Бедрие Садък от съседното село Гърбище, починала преди 6 години. Има четири дъщери – Гюлбюз, Белкъз, Йълдъз и Дургадън. Радва се на осем внуци и четири правнуци. Всичките му внуци са завършили висше образование.

В периода от 1959 до 1960 година отбива редовната си военна служба в София. Бай Хасан е дългогодишен бригадир в ТКЗС-Ардино. Над 10 години е бил и кмет на Теменуга и Гърбище. По негова инициатива през 1990 г. започва провеждането на традиционния мевлид за здраве и берекет в Теменуга. От 1964 до 1992 година е бил общински съветник в Община Ардино. Пожелаваме му крепко здраве и дълголетие.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/