A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БЧК ПРЕДОСТАВИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА СОЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В АРДИНОБЧК ПРЕДОСТАВИ ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ НА СОЦИАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В АРДИНО  Областният съвет на Българския червен кръст в Кърджали предостави днес хуманитарна помощ на социалните институции в община Ардино, включваща облекла, обувки, абсорбиращи постелки, апарати за кръвно налягане, медицински консумативи, инвалидна количка. Лично кметът на общината Ресми Мурад и директорът на Секретариата на ОС на БЧК в Кърджали Жана Чакърова-Шукерска предадоха помощите в Защитеното жилище за хора с увреждания в града.
На проведената среща между ръководството на община Ардино и ОС на БЧК присъстваха Председателят на Общинската организация на БЧК, представители на Защитеното жилище, Дневния център за възрастни хора, Центъра за обществена подкрепа, социалния проект „Подкрепа за достоен живот“ и отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане”.
Кметът Ресми Мурад заяви, че помощите ще бъдат една добра подкрепа за социалните институции и изрази надежда сътрудничеството между община Ардино и ОС на БЧК да продължи и в бъдеще. „Винаги сме готови да популяризираме дейността на Българския Червен кръст и да си сътрудничим в полза на уязвимите наши съграждани”, каза още Мурад.
Жана Чакърова-Шукерска също изказа благодарност към ръководството на общината за съдействието при провеждането на червенокръстната дейност. Тя постави въпроса за учредяване на нови дружества на БЧК в училищата и социални институции в територията на общината на базата на съществуващата добра съвместна работа.
Обсъден бе и въпросът за организацията по разпределението на хранителните помощи за социално слаби лица от Интервенционните запаси на Европейския съюз. Списъците на индивидуалните бенефициенти ще бъдат качени в сайта на община Ардино за да могат навреме всички заинтересовани лица да бъдат информирани за правата си. Временните пунктове за раздаване на хуманитарната помощ ще бъдат в Ардино и Млечино. 1127 бенефициентите от община Ардино ще получат в два транша около 80 кг хранителни продукти, състоящи се от ориз, брашно, захар, олио, боб, леща,конфитюр, макарони, мед и др. Изпълнението на програмата ще започне през втората половина на месец септември.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/