A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БЕБЕТО НА ГОДИНАТА В ОБЛАСТТА НАВЪРШИ 40 ДНИБЕБЕТО НА ГОДИНАТА В ОБЛАСТТА НАВЪРШИ 40 ДНИ Родената на 1 януари 2017 г. Синем Сезгин Юсеин от ардинското село Горно Прахово, която е бебе на годината в областта, навърши 40 дни. Според мюсюлманските традиции и обичаи до 40-тия ден от раждането майката на бебето не трябва да го изведе на разходка. По този повод родителите на малката Синем – Мергюл и Сезгин организираха кратък ритуал в дома си. Специално за деня бе приготвена торта с надпис „Добре, че те има 40-дневна Синем”.
„Много сме щастливи. Синем вече е на 40 дни и се чувства много добре. От баба ми знам, че след раждането на бебето до 40-тия ден не трябва да се снима, да излезе навън и да се оставят негови дрешки навън след залез слънце”, сподели щастливата майка.
Припомняме, че малката Синем , която се роди навръх Нова година в Акушеро-гинекологичното отделение на кърджалийската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски” е първото бебе в кърджалийска област за 2017 год. Момиченцето проплака в 22.30 часа на 1-ви януари, тежи 3,7 килограма и е високо 51 сантиметра. За семейство Сезгин и Мергюл Юсеин, Синем е първо дете. Те изказват искрените си благодарности към екипа на акушер-гинеколог д-р Недим Исмаилов от Ардино и гинекологите д-р Башев и д-р Николов от Кърджали, в чийто ръце е проплака тяхната рожба и им пожелават здраве и много новородени бебета.
Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/