A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БЕЗРАБОТНИ СЕ ОБУЧАВАТ ЗА ЕКОЛОЗИ И ПЛАНИНСКИ ВОДАЧИ В АРДИНОБЕЗРАБОТНИ СЕ ОБУЧАВАТ ЗА ЕКОЛОЗИ И ПЛАНИНСКИ ВОДАЧИ В АРДИНО40 безработни лица от община Ардино, регистрирани в бюрата по труда, започнаха обучение с професионална квалификация по специалностите техник - еколог и планински водачи. Курсовете, които освен теория, предвиждат и практика
ще продължат до края на август. 38 успешно преминали обучението ще подпишат трудови договори с общината със срок от една година, след което ще започнат работа по длъжността по местоживеене, съобщи зам.-кметът Изет Шабан.
Преквалификацията на трайно безработни и съкратени лица е по проект „Нов избор – реализация”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси”- схема „Развитие”.
Обучението, което се провежда в Професионална Гимназия „Хр.Смирненски” е започнало на 23 май и оттогава всеки работен ден хората от селата пътуват до града. Тъй като те са без работа и нямат месечни доходи, полага им се по осем лв. на ден стипендия за периода на обучение и допълнителни пари за пътни разходи.
Сред безработните, които след няколко месеци ще станат планински водачи и еколози има и с висше образование, но от години са безработни и сега програмата е единственият им шанс за работа.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/