A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БИБЛИОТЕКАТА В АРДИНО ОРГАНИЗИРА МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТОБИБЛИОТЕКАТА В АРДИНО ОРГАНИЗИРА МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО Народно читалище „Родопска искра” в Ардино организира традиционния Маратон на четенето като част от Националната кампания „Походът на книгите”. В рамките на инициативата бъдещите първокласници на ДГ „Слънце” гостуваха в културната институция.
Библиотекарят-секретар Леман Кочева запозна бъдещите първокласници с работата на библиотеката и отдела с детските книжки в нея. Малчуганите разгледаха с интерес книжното богатство и се изненадаха, че има много и най-различни книги. Леман Кочева насърчи бъдещите ученици да си издадат читателски картони, защото ще могат да си взимат много интересни книги, чрез които тепърва ще откриват света. Прочете им народната приказка „Болен здрав носи”. Децата дискутираха постъпките на героите в литературното произведение и показаха, че умеят да разсъждават върху представен им текстови материал.
След мероприятието бъдещите читатели се почерпиха с вкусна торта и сокчета, осигурени от читалищетo.
Маратонът се провежда по повод 2 април – Международен ден на детската книга и 23 април – Световен ден на книгата и авторското право.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/