A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

БИБЛИОТЕКАТА В АРДИНО ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ Д-Р ИСМАИЛ ДЖАМБАЗОВБИБЛИОТЕКАТА В АРДИНО ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ Д-Р ИСМАИЛ ДЖАМБАЗОВ  Библиотеката при народно читалище „Родопска искра” в Ардино обогати фондовете си с пет броя от последната книга на турски език на д-р Исмаил Джамбазов от София „Мястото на вестник „Йени ъшък” (Нова светлина) в историята на турските издания в България”. Дарението беше връчено от адвокат Мустафа Байрамали, който е племенник на автора. Заедно с него на дарението присъстваха внуците му от Швеция Байрам и Шукрие.
С огромна благодарност председателят на читалищното настоятелство Юксел Исмаил прие дарението и заяви, че то ще бъде полезно четиво на турски език за читателите на ардинската библиотека.
Пет броя от ценната книга са дарени и на джамийската библиотека в Ардино.
Д-р Исмаил Джамбазов е роден на 10 юни 1928 г. в ардинското село Брезен. През 1953 г. завършва с отличен успех Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”. По-късно завършва задочно и Факултета по журналистика.
Д-р Исмаил Джамбазов е доктор на философските науки. През целия си живот работи като журналист.
Авторът е на книги на турски език за историите на духовното ислямско училище в Шумен и на Висшия ислямски институт в София, „Истинската същност на съдебния процес срещу Осман Кълъч” и „Написах журналистика в България”.
Предстои издаване на нова книга на турски език за живота му в родния край и за ученическите му години в Кърджали.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/