A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Борци от Стремци участваха в турнир в ПадинаБорците от спортен клуб “Крепост” в Стремци отново доказаха, че са най-добри в цялата област Кърджали и че възраждат старото си име на непобедими на тепиха. На 2 юли те участваха в турнир, организиран за празника на село Падина. Под изливащия се като из ведро дъжд спортистите бяха категорични в шестте определени дисциплини. Освен това спечелиха дарените за борбите коч и петел. В турнира участваха спортисти от Пловдив, Хасково, Разград, Неделино, Стремци, Падина.

При децата до 35 кг Мехмед Сейфитин прегази конкурентите си и грабна първото място, което му “докара” и нарочения петел. Зрител от публиката бе готов да плати 30 лв. за него, но малкият борец отказа да го продаде. Подгласници му бяха съотборниците Себахтин Рамадан и Айджан Бекир, които взеха съответно второто и третото място.

В по-горната категория до 45 кг при децата първото място бе спечелено от Гюрджан Бекир. Второто бе “подарено” на домакините от Падина, а трети остана Йълмаз Тасим от “Крепост” в Стремци. При 55-килограмовите момчета златния медал грабна Себахтин Айхан. В надпреварата до 75 кг Рахим Ахмед от Стремци стана трети, а първите две места бяха поделени между хасковлии и пловдивчани.

В най-интересната за публиката дисциплина до 85 кг за мъже Сафет Ахмед бе повече от категоричен и заслужено стана първи. 26-годишният бивш национал по борба участва и в пехливанската борба за коч. Съперник му бе играч от Разград, но дори титулована школа като тяхната не успя да разклати кърджалийската “Крепост”. Веднага след играта трима души предложиха 200 лв. за жертвеното животно, но победителят отказа да се раздели с трофея, който ще бъде поделен между борците от спортния клуб.

Над 1000 зрители останаха пред тепиха в центъра на Падина. Валеше много и през цялото време, но те наблюдаваха с интерес надпреварата. Ако имаше борби при такъв дъжд при нас, всички щяха да се скрият на сухо, не скри удовлетворението си от добрата организация и успеха президентът на “Крепост” в Стремци Велятин Вели.

Текст: Росен Деянов‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития