A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЧИТАЛИЩЕТО В ЖЪЛТУША ПОЛУЧАВА КОМПЮТРИ ПО ПРОГРАМА „ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ”ЧИТАЛИЩЕТО В ЖЪЛТУША ПОЛУЧАВА КОМПЮТРИ ПО ПРОГРАМА „ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ”Читалище „Родопска искра” в ардинското село Жълтуша спечели компютърно оборудване от първия етап по Програма „Глоб@лни библиотеки – България”. Това съобщи Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт” към Община Ардино. Библиотеката в Жълтуша ще получи 5-те нови компютри в края на месеца. За целта вече е ремонтирана залата на читалището. Със съдействието на Община Ардино е осигурена интернет връзка. Доставени са нови компютърни маси и столове. Направена е нова електрическа инсталация. Монтиран е климатик, чийто капацитет е достатъчен, за да се поддържа постоянна температура, заяви Реджебов. Той уточни, по втория етап на проекта е подписано споразумение за сътрудничество и с читалище „Лъч” в Горно Прахово. А следващото предложение на общината за третия етап ще бъде читалище „Любен Каравелов” в Млечино.
Програма „Глоб@лни библиотеки – България” е съвместна инициатива на Министерство на културата и Програмата на ООН за развитие. Инициативата се финансира чрез субсидия в размер на 15 милиона долара от Фондация „Бил и Мелинда Гейтс".
Програмата цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Тя се стреми в рамките на пет години да повиши степента на използване на библиотеките в цялата страна и да помогне на българските граждани да се приобщят към глобалното информационно общество.
Водеща организация по проекта е Министерство на културата, партньори са Националното сдружение на общините, министерството на транспорта и информационните технологии, Българска библиотечно-информационна асоциация и Програма на ООН за развитие.


Гюнер ШЮКРИ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/