A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Дамян от Свиленград спечели детския турнир по шахмат в АрдиноДамян от Свиленград спечели детския турнир по шахмат в Ардино

Детски турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов (Кънчо) се проведе в Ардино. Състезанието е вече традиционно и се организира в дните около

1-ви юни – Международен ден на детето. В надпреварата се включиха 21 шахматисти от Ардино, Кърджали, Крумовград, Момчилград, Кирково и Свиленград. Турнирът бе открит от зам.-кмета на община Ардино Неджми Мюмюнходжов. От името на кмета на общината инж. Изет Шабан той приветства участниците и им пожела успех.

Състезанието се проведе по швейцарска система в 7 кръга с контрола 15+5. След оспорвани и много интересни партии победител в генералното класиране с шест точки стана 13-годишният Дамян Дамянов от шахматен клуб „Свиленград“. На второ място също с 6 точки се нареди Венелина Бобова от шахматен клуб „Крумовград“, а на трето място се класира Демир Хаджъисмаил, също от Крумовград.

Освен генералното класиране имаше и отделно класиране за най-малките шахматисти до 10 години. На първо място се класира 9-годишният Клаус Шабан от Момчилград, на второ място остана Андрей Петров от Кирково, а трети е Ендер Насуф от Момчилград. Наградите на призьорите бяха връчени от председателя на шахматен клуб „Арда“ (Кърджали) Недим Исмаилов и председателят на читалище „Родопска искра 1921“ - Ардино Юксел Исмаил. Победителите получиха купи и награди, а всички участници грамоти.

Главен съдия на турнира бе опитният шахматист Кямуран Билял от шахметен клуб „Крумовград“, лицензиран съдия от Българската федерация по шахмат. Спортната проява бе организирана от шахматен клуб „Арда“ и читалище „Родопска искра“.

Председателят на шахматен клуб „Арда“ Недим Исмаилов изказа своето удовлетворение от нарастващия интерес към шахмата сред подрастващите, благодари на домакините за чудесната организация. „Шахът в Кърджали тепърва предстои да се развива. Очаквайте хубави новини“, заяви Недим Исмаилов.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/