A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Децата от ДГ „Брезичка“ в Ардино се запознаха с живота и делото на Васил ЛевскиДецата от ДГ „Брезичка“ в Ардино се запознаха с живота и делото на Васил Левски

На 19 февруари  се навършват 148 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. По този повод децата от подготвителните групи към ДГ „Брезичка“ в Ардино се запознаха с живота и делото на великия българин чрез презентацията, изготвена от учителката Айсел Емурла. Малчуганите научиха за родното място, семейството на Апостола, както и за неговото всеотдайно дело за освобождението на България. Те бяха много развълнувани от видяното и оживено споделяха впечатленията си за Васил Левски.

Малките възпитаници на ДГ „Брезичка“, празнично облечени, бяха подготвили и специална музикална програма, която изпълниха с много желание и емоция. Изработиха и картички с лика на Апостола, обрамчени с лавров венец.

„Докато знанието се предава от уста на уста, от поколение на поколение, Апостолът на свободата, ще живее във всеки от нас“, заяви директорът на ДГ „Брезичка“ Къймет Мюмюн.

 

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/