A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Децата от ЦПЛР-ОДК в Ардино засвидетелстват своята признателност и почит към делото на народните будителиДецата от ЦПЛР-ОДК в Ардино засвидетелстват своята признателност и почит към делото на народните будители

По случай, 1 ноември - Деня на народните будители, децата от театрална школа към ЦПЛР - Общински детски комплекс и Детска вокална група към Народно читалище „Родопска искра“ в град Ардино с ръководител Дамла Йорданова поднасят своята признателност към съвременните будители – техните учители, читалищни, театрални, музикални и др. културни дейци, които се борят да се опази културната ни памет, да не унива духът ни.

Будителите са тези, които обединяват разделящите се общества и не допускат бездуховно бъдеще. Хора, които се разпознават по светлината, с която озаряват околните с талант, с доблест, с мъдрост и отдаденост.Будителите са мисионерите на културата, морала и свободата. Да се поклоним пред тях! И да  им благодарим, защото те възвестиха и все още възвестяват пред света, че в българската култура и просвета светлеят едни от най-древните пластове на човешката цивилизация.

Честит Ден на народните будители!

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития