A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Детски турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов-Кънчо се проведе в АрдиноДетски турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов-Кънчо се проведе в Ардино

Детският турнир по шахмат в памет на Хикмет Таибов-Кънчо в Ардино се превърна в празник за участници и родители. Състезанието бе по повод 1-ви юни – Международен ден на детето и в него се включиха 13 шахматисти от Ардино, Кърджали, Черноочене и Кирково. Турнирът бе открит от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, които приветстваха участниците и им пожелаха успех.

След оспорвани игри победител с шест точки стана 12-годишният Анъл Фънгърлиев от Кърджали, с корени от Ардино, който бе безпогрешен и спечели всичките си шест партии. На второ място с 5 точки се класира Валентин Хаджийски, а на трето място с 4 точки се нареди Еней Йорданов, и двамата от школата по шахмат към читалище „Родопска искра“. Най-малкият участник в състезанието бе 8-годишният Мерт Сали.

Призьорите получиха купи, медали и награди. Турнирът беше организиран по швейцарска система от 6 кръга. Времето се измерваше с електронни часовници с контрола за игра 10 минути за цялата партия + 5 секунди добавено време на всеки ход

Главен съдия бе опитният Кямуран Билял от шахматен клуб (ШК) „Арда“-Кърджали, лицензиран съдия от Българската федерация по шахмат.

Спортната проява бе организирана от читалище „Родопска искра“  и ШК „Арда“. За всички гости и участници домакините бяха осигурили сувенири-магнити.

Председателят на ШК „Арда“ Недим Исмаилов благодари на домакините за създадените перфектни условия за игра в бар-грил „Гоги“. Той съобщи, че идеята е да продължават с турнирите в Ардино.

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/