A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Детство мое… /блиц-интервю с кмета на гр. Ардино – г-н Изет Шабан/ От Дамла ЙордановаДетство мое… /блиц-интервю с кмета на гр. Ардино – г-н Изет Шабан/ От Дамла Йорданова

      Детството- най-хубавата част от живота на човека. Част, в която светът е розов; време , в което всичко във вселената ти съдейства; свобода, която не можеш да изживееш отново.

      Всеки от нас тайничко е мечтал пак да бъде дете. Да се върне в снежните кули пред блока , да тича в тревата след светулките в лятната нощ.

      За съжаление това няма как да се случи , но изцяло от нас зависи да запазим детското в душите си , да го отглеждаме с внимание и нежност, защото винаги ще помним крехкостта , очарованието и вълшебството му.Защото вече знаем , какво е да си дете…

      На прага на 2021, отброявайки последните часове на 2020 година децата от Клуб „Млад журналист “ решиха да върнат в детските му дни кмета на гр. Ардино г-н Изет Шабан. Ето какво сподели той :

 

 

 

 

 

 1. Какво дете бяхте ?
 • Аз бях много активно дете. Много неща ме интересуваха, като цяло бях любознателен.

 

 1. Кои са най-красивите ви спомени , свързани с детството ?

-Имах много хубаво детство. Самото детство е красиво така или иначе , но най- милите и хубави спомени са свързани с приятелите ми, с другите деца , с които играехме навън до късни часове . Още помня игрите на шах.

 

 1. Екзюпери е казал : „ Човек е толкова голям , колкото са големи мечтите му ‘‘. За какво мечтаехте като дете , и успявате ли да мечтаете сега , когато вече сте голям?
 • Аз съм човек мечтател. Като малък имах много мечти , чисто по детски, и в нито една от тях не е присъствало кметското кресло.Мечтите ми са били свързани със семейството ми. Сега , когато вече съм голям продължавам да мечтая , но по-скоро мечтите ми вече са цели, към които се стремя. Много ми се иска и ще се постарая да направя Ардино едно по-красиво място за живеене.

 

 1. Кеф или мъчилище бе за вас в училище ?

-( смее се  J )Винаги съм ходил с желание на училище. Едва дочаквах да се изтърколят събота и неделя и да дойде понеделник , за да сме пак в класната стая. И, да , за мен в училище беше кеф !

 

 1. Казват, че най-добрата инвестиция на човек е да чете книги. Имате ли любима книга, и на какво ви научи тя ?
 • Много ми хареса тази мисъл и съм абсолютно съгласен с нея. Човек трябва да влага в себе си, да се развива и да се чувства удовлетворен. Любима книга нямам, но жанровете които харесвам са разностранни. Обичам психологията, техническата литература представлява интерес за мен. От всяка прочетена книга съм взел нещичко, научил съм и съм се обогатил. И сега , когато имам възможност се отдавам на това приятно и полезно занимание-четенето.

 

 1. Тази година е трудна и различна, но Коледа и Нова година все пак ще дойдат,а с тях идват и подаръците. Какво искате да намерите под елхата ?
 • Знам, че звучи невероятно , но искам под елхата да има пакет, в  който да намеря умение или сила,или  магическа пръчка , ако щете и с нея да накарам Ковид – 19 да изчезне. Да върна живота към неговата нормалност.

 

 1. Какво ще пожелаете на децата на Община Ардино по случай предстоящите празници ?

-На вас , скъпи деца ви пожелавам най-вече да сте здрави, да сте щастливи и усмихнати , да сте търпеливи в тази ситуация.И да четете повече книги J

 

 1. И ние , децата на Ардино пожелаваме много здраве на вас и семейството ви ! Весела Коледа и щастлива Нова година !

♦ Забележка : Поради създадените обстоятелства и противоепидемични мерки, интервюто беше проведено онлайн.

Изготвил : Клуб „ Млад журналист ‘‘

Ръководител: Дамла Йорданова

ЦПЛР-ОДК гр. Ардино‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/