A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ДГ „Слънце“ в Ардино изпрати своите малки „абитуриенти“ДГ „Слънце“ в Ардино изпрати своите малки „абитуриенти“

С празнично тържество под надслов „Довиждане детска градина! Здравей училище!“ децата от група „Смърфчета“ при ДГ „Слънце” в Ардино казаха „сбогом” на любимата градина и своите учители. Събитието се проведе в залата на Общинския музей. Гости на тържеството бяха Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт“ към община Ардино и много родители. Тук бяха и началните учители на бъдещите първолаци в Иновативно средно училище СУ „Васил Левски“ Валентина Коджаманова и Росица Хаджикулова.

Под ръководството на учителките Лидия Узунова и Гюлзаде Хамзова, децата бяха подготвили  празничен спектакъл. Малките „абитуриенти“ пяха, рецитираха, показаха колко много са научили в детската градина.

Началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов поздрави директора, учители и помощник-възпитатели, от свое име и от името на кмета на общината инж. Изет Шабан.

В своето приветствие Димитрина Александрова пожела на бъдещите първокласници да са здрави, щастливи, все така умни, талантливи! „Налудувайте се през лятото на воля, в игри растете, заредете се с нови сили, с които да поемете уверено по пътя на учението в родното училище! Очакват ви нови, по-големи отговорности и предизвикателства, но ние вашите първи учители сме убедени, че ще се справите! Защото до вас ще бъдат винаги родителите ви и новите ви учители“, заяви Александрова.

От името на родителите Евелина Ангелова поднесе поздравително писмо към директора на детското заведение. „Респект към високия професионализъм и отдадеността към работата на всички ви! Пожелаваме ви да бъдете здрави, да съхраните устрема и енергията си и занапред“, се казва в него.

След наситения с вълнения спектакъл всяко дете получи Удостоверение за завършено задължително предучилищно образование от директора на детската градина Димитрина Александрова. От името на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан на децата бяха поднесени подаръци.

В края на празничната програма, за да им върви по вода, бъдещите първолаци минаха под цветен венец, а директорът Димитрина Александрова плисна менче със здравец и вода с пожелание за здраве и късмет.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/