A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ДГ „СЛЪНЦЕ” В АРДИНО ОТБЕЛЯЗА 45-ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИДГ „СЛЪНЦЕ” В АРДИНО ОТБЕЛЯЗА 45-ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИДетска градина „Слънце” в Ардино отбеляза днес 45 години от създаването си. В двора на заведението децата изнесоха емоционално наситена празнична програма. Гости на тържеството бяха Елена Дерменджиева, ст.експерт по предучилищно образование към Регионалното управление на образованието (РУО) в Кърджали, Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино, Евгин Мехмед, член на Обществения съвет към ДГ „Слънце”. Тук бяха още директорът на ДГ „Брезичка” Къймет Мюмюн, учители от СУ „В.Левски”, бивши учители и възпитаници на градината, родители.
„Днес слънцето грейна и показа, че наистина вашата градина заслужава името си, а именно „Слънце”, заяви в своето приветствие Бахар Реджебов. Като възпитаник на детското заведение той благодаря на първата си учителка Веджие Садеттинова. „Скъпи деца, надявам се и вие да помните своите учителки, които Ви възпитават и отглеждат като достойни граждани на Ардино и на България”, каза още Реджебов. Той поднесе на колектива на ДГ „Слънце” поздравителен адрес от името на кмета на община Ардино Ресми Мурад. „Детската градина е институция, в която се създават здравите основи на българското образование. Четиридесет и пет години всеотдайни професионалисти с мъдрост и много любов осигуряват предучилищната подготовка на най-малките жители на общината”, се казва в поздравителния адрес.
„Днес за мен е изключително вълнуващ ден, за това, че присъствам на този невероятен празник за град Ардино”, заяви Елена Дерменджиева. От името на Гроздан Колев, началник на РУО в Кърджали тя поднесе поздравителен адрес до колектива на ДГ „Слънце”.
Специални благодарности към всички, съпричастни към щастливите и трудни моменти от живота на детската градина, изказа директорът Димитрина Алекснадрова.
„За нас, екипът на ДГ „Слънце” е чест и отговорност да бъдем част от живота Ви! Знаем колко е важно да посрещаме заедно предизвикателствата на ежедневието, с мисълта, че децата ни са в добри ръце. И всеки ден сме благодарни за това, че сме част от израстването, от вълшебната приказка на детството!”, заяви в своето слово Димитрина Александрова. Тя изказа искрените си благодарности към ръководството на общината и на РУО в Кърджали за съвместното сътрудничество.
Всички присъстващи на празника останаха развълнувани от таланта на малките палавници. Детските групи участваха в програмата със свой сценичен образ, а спектакълът бе наситен с жанрово разнообразие. В края на програмата
ДГ „Слънце” е открито през май 1972 година. В своята 45-годишна история в предучилищното заведение са се обучавали хиляди деца на възраст от 1 до 7 години.
В настоящият момент тук се възпитават 117 малчугани, разпределени в шест възрастови групи.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/