A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ДУХОВНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ ОТСЛУЖИХА МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В АРДИНОДУХОВНИЦИ ОТ ТУРЦИЯ ОТСЛУЖИХА МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ  В АРДИНОТрадиционен мевлид за здраве и берекет събра над 1500 мюсюлмани и християни в местността „Кара пънар” край Ардино. Местни имами, водени от наместник-мюфтия на Районното мюфтийство в Кърджали Ерхан Реджеб, прочетоха айети от свещената книга на мюсюлманите - Корана. По време на ритуала към тях се присъединиха и религиозни духовници от побратимената община Картал - Истанбул, които бяха основните спонсори на религиозното събитие. Случаят бе подходящ повод хората да отдадат почит към покойните си близки и роднини.
Организатори бяха Община Ардино съвместно с побратимените общини Картал – Истанбул и Нилюфер – Бурса, Сдружението за културно сътрудничество„Егридерелилер” (ардинци) от Бурса, Сдружението за култура и сътрудничество „Балкани” от Истанбул и Джамийското настоятелство в града.
Местни майстори-готвачи, сред които главен беше кметът на Ленище Фехим Халилов, приготвиха 20 казана пилаф с месо. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи. Организаторите изпратиха от вкусното ястие и за хората с увреждания в Защитеното жилище, така и за болните в Многопрофилната болница в Ардино.
Към хуманното събитие се присъедини и цялото общинско ръководство в Ардино начело с кмета Ресми Мурад. Тук бяха още кметът на Картал - Алтънок Юз, главният секретар на Голямата Община Бурса Ерджан Юзел, председателят на земляческото сдружение в Бурса Ахмет Кахраман и други официални лица.
От името на всички кметът Ресми Мурад благодари на спонсорите за финасовата помощ.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/