A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЕКИП ОТ БУРСА СНИМА ФИЛМ ЗА БИТИЕТО НА ХОРАТА В БОРОВИЦАЕКИП ОТ БУРСА СНИМА ФИЛМ ЗА БИТИЕТО НА ХОРАТА В БОРОВИЦА Екип на турския частен телевизионен канал „Лайн" от Бурса снима документален филм за живота на обикновените хора в община Ардино. Лентата ще бъде показана в популярното предаване „Близките ни роднини в далечината".
Продуцентът и режисьорът на предаването Сезгин Ерен и водещата Хафизе Ерен бяха днес Боровица. Бяха заснети разнообразни кадри от ежедневието на обикновения гражданин. Кметът на селото Айсел Мехмед даде интервю, което ще се излъчи в рамките на предаването. Преди това екипът от Бурса засне кадри в Горно Прахово и Млечино.
„Целта ни е да покажем по телевизионния екран бита и културата на Балканите, защото във всички краища на света живеят балкански изселници. По този начин те се доближават и виждат от далеч своя роден край", заяви Сезгин Ерен. Той уточни, че досега са заснети кадри от различни населени места в общините Крумовград, Момчилград и Джебел.
Популярното предаване се осъществява с финансовата помощ на кмета на бурсенската община Османгази Мустафа Дюндар, чиито корени са от Крумовградско. Община Османгази е най–голямата от трите общини на тримилионна Бурса. В нея живеят над 1 милион души, от тях над 200 хиляди са изселници от Балканите и България.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/