A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

ЕМИЛИЯ СТОЯНОВА ОТНОВО ШАМПИОНКА ПО КАНАДСКА БОРБАЕМИЛИЯ СТОЯНОВА ОТНОВО ШАМПИОНКА ПО КАНАДСКА БОРБАСъстезателката по канадска борба Емилия Стоянова, която е родена и живее в Ардино, стана абсолютен републикански шампион в тежка категория за хора със сензорни увреждания. Състезанието се проведе в Горна Оряховица. На финала Емилия Стоянова се наложи и с лява и с дясна ръка над Ана Маринова от Пловдив. Така ардинската състезателка се окичи с два златни медала. В канадската борба се дават отличия за победа с всяка ръка.
След шампионската си титла при хората с увреждания Емилия Стоянова се изправи за първи път и в състезание срещу здрави спортисти. Там тя стигна до полуфинал, където се бори срещу Мариана Богучкова от Горна Оряховица и загуби. Това не е фатално, защото нейната противничка е инструктор по канадска борба. Така родопчанката остана и с два бронзови медала в първенството при здравите спортисти.
В момента Емилия започва подготовката си за Европейското първенство за хора с увреждания, което ще се проведе от 8 до 15 май в турския курорт Анталия. Надеждите за медал на Емилия Стоянова са големи, тъй като м.г. на световното първенство в Канада тя завърши на шесто място.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/