A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Ервин Ахмед спечели купата на шахматния турнир в Горно ПраховоЕрвин Ахмед спечели купата на шахматния турнир в Горно Прахово

Традиционен шахматен турнир под мотото „Шампионът е един, но победители сме всички участници и любители на древната игра“ се проведе в рамките на традиционния селищен празник в ардинското село Горно Прахово. След много интересни и оспорвани двубои победител с 6 точки стана 20-годишният Ервин Ахмед от Горно Прахово.

Той получи шампионска купа, специален шахматен медал и парична награда от 200 лв.

В добро настроение и приятелска обстановка премина и тази година шахматната надпревара в Горно Прахово. В нея се включиха над 10 състезатели от Кърджали, Момчилград, Измир, Бурса, Млечино, Горно и Долно Прахово.Турнирът се проведе по Швейцарска система с 7 кръга по правилата на бързия шах с контролно време 15 плюс 5. На второ място в състезанието се класира Айдън Камбер от Момчилград с 5,5 точки. Той бе удостоен с медал и награда от 150 лв. На трето място остана 12-годишният Анъл Фънгърлиев от Кърджали, също с 5,5 точки. Малкият талант на ШК ‚Арда“ (Кърджали) получи медал и парична награда от 100 лв. На четвърта позиция се нареди Кямуран Местан от Момчилград с актив от 5 точки, който бе награден с 50 лв. и специален сувенир. Останалите участници в турнира получиха по 20 лв. поощрителна награда и специални сувенири. Наградите бяха осигурени от 61-годишният Джелил Кадиров от Горно Прахово, работещ в Чехия.

Шахматните срещи бяха наблюдавани и от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. 

Организатор на спортната проява бе местното читалище „Лъч”.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/