A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети АрдиноГенералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю посети Ардино. Той се срещна с кмета на общината инж. Изет Шабан.

Акцентът в разговорите беше поставен върху двустранните връзки в сферата на туризма, образованието и културния обмен. Участие в работната среща взеха и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

С мултимедийна презентация кметът инж. Изет Шабан запозна турския дипломат с туристическите обекти, които се намират на територията на общината. Той представи богатото културно-историческо наследство на Ардино, перспективите за развитие и реализираните проекти до момента. 

Отбеляза, че община Ардино е известна с млекопреработвателните си предприятия. В района има и дървопреработвателни предприятия, както и добри предпоставки за развитието на пчеларството и производството на различни билки. На територията на общината развиват дейност шивашки цехове, както и текстилно предприятие за производство на прежди и конфекция „Артекс”. 

„Основен приоритет на общината е благоустрояването на населените места и развитието на туризма. Вярвам, че ползотворната ни среща ще създаде нови хоризонти за добро сътрудничество”, заяви инж. Изет Шабан.

От своя страна генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю

изказа своята сърдечната благодарност за топлия прием. „Ардино е една красива туристическа дестинация в област Кърджали. С удоволствие посещавам всеки път Ардино. Благодаря на кмета инж. Изет Шабан за топлия и сърдечен прием. Получи се ползотворен разговор, в който обсъдихме въпроси, свързани с развитието на добросъседските, приятелските и културните взаимоотношения между Ардино и Турция. През 2023 г. при първа възможност ще дойда тук за да посетя туристическите обекти на територията на общината“, заяви Корхан Кюнгерю.

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/