A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Готвачи от Бурса приготвиха пет казана турски оризов пилаф и халва с прясно мляко за мевлида в БогатиноГотвачи от Бурса приготвиха пет казана турски оризов пилаф и халва с прясно мляко за мевлида в Богатино

В ардинското село Богатино се проведе традиционния мевлид за здраве и берекет, който събра стотици души от околните населени места Млечино, Червена скала, Хромица и наши изселници, които пристигнаха от Турция, Франция и Белгия. Местни духовници, водени от Сезер Садулов, експерт към отдел „Иршад“ в Районно мюфтийство - Кърджали  и имаминът на  местната джамия Юзджан Рафет четоха айети от Свещения Коран и Мевлид-и Шериф.

Събитието бе уважено от зам.-кмета на община Ардино Неджми Мюмюнходжов,  секретарят на общината инж. Кемал Алиев, председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

Присъстващите бяха нагостени с пет казана специален турски оризов пилаф и халва с прясно мляко, приготвени от майстор-готвачът Юксел Касапоглу от Бурса и Севинч Айдогду, също от Бурса. Това, което остана, раздадоха на хората за вкъщи.

Кметът на Богатино Юзджан Махмуд изрази искрените си благодарности към местните жители  и дарителите за оказаната финансова подкрепа при организирането на традиционния мевлид.

От свое име и от името на всички жители н Богатино имаминът на джамият Юзджан Рафет благодари на ръководството на община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан за оказаната подкрепа при ремонта на джамията.

Организатори на проявата бяха кметство Богатино и джамийското настоятелство.


 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/