A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ХУДОЖНИЧКА ОТ ТУРЦИЯ С ИЗЛОЖБА В ОБЩИНСКИЯ МУЗЕЙ В АРДИНОХУДОЖНИЧКА ОТ ТУРЦИЯ С ИЗЛОЖБА В ОБЩИНСКИЯ МУЗЕЙ В АРДИНОСамостоятелна изложба от живопис откри младата турска художничка Семра Ак в Общинския музей в Ардино. В залата на музея са подредени картините й, изпълнени в различни техники, с маслени бои, пастели, суха игла и смесени техники в цвят и графика.
Семра Доган Ак е родена в Ардино. През 1989 година родителите й се изселват в Турция. Завършва художествената академия „Мимар Синан” в Истанбул със специалност „Изобразително изкуство”. Има магистърска степен по изобразително изкуство от университет „Ататюрк“ в Ерзурум. Работи като преподавател по изобразително изкуство в университета в Адъяман. Докторант в университета „Гази” в Анкара.
Участвала е в близо 30 общи и самостоятелни изложби и конкурси в Анкара, Истанбул, Измир, Текирдаг, София и Кърджали. През октомври талантливата художничка ще вземе участие в световноизвестния „Бианал” във Флоренция, Италия – градът на изкуствата.
За себе си Семра казва, че картините говорят за нея. В тях има пъстрота на сезоните, в които преобладават природни теми и чистотата в човешките отношения. Омъжена.
Изложбата ще продължи до края на месец юни.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/