A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ИФТАР СЪБРА МЮСЮЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ НА ОБЩА СОФРА В АРДИНОИФТАР СЪБРА МЮСЮЛМАНИ И ХРИСТИЯНИ НА ОБЩА СОФРА  В АРДИНОПо случай свещения месец на мюсюлманите Рамазан Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса даде снощи ифтар в Ардино за над 70 човека. Благотворителната вечеря се състоя в ресторант „Емона”. Мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза. Менюто включваше тас кебап, пилаф, супа и традиционните турски сладкиши – кемалпаша.
Сред гостите на свещената вечеря бяха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Сдружението Ахмет Кахраман, почетният гражданин на Ардино Решат Айдън.
В приветствието си Ахмед Кахраман подчерта, че „Султанът на 11-те месеца” – Свещения Рамазан е символ на единството, братството и сплотеността и че срещата на обща софра на мюсюлмани и християни е показател за това. Той уточни, че спонсор на благотворителната вечеря е членът на Управителния съвет на Сдружението д-р Ахмет Ялън, който е изселник от ардинското село Любино.
Кметът Ресми Мурад изказа благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират ифтар и да раздават хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на общината. Много съм щастлив от обществената солидарност, която се създава по време на Рaмазана. Прекрасно е да споделяш нещо в трудни и щастливи дни, каза Мурад и изрази надежда за продължаване на добрите взаимоотношения между ръководството на общината и Сдружението.
Имамът на централната джамия в Ардино Орхан Якуб отправи молитва за здраве, благоденствие, единство и благодарност към Всевишния и организатори.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/