A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Инж. Азис Мурад е преизбран за председател на Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители в АрдиноИнж. Азис Мурад е преизбран за председател на Общински координационен съвет на Синдиката на българските учители в Ардино

Инж. Азис Мурад бе преизбран за председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители (СБУ) в Ардино. Решението бе взето единодушно по време на общинската Отчетно-изборна конференция на Организацията на СБУ в Ардино за периода 2017 - 2022 г. Гости на събитието бяха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов. Областният координатор и член на Централното ръководство на СБУ Нели Арнаудова също уважи форума на Ардинци.

Преизбраният председател на Общинския координационен съвет на Синдиката инж. Азис Мурад благодари за голямото доверие, което му гласуваха делегатите. В своя отчет той направи ретроспекция в хронологичен ред на извоюваните от СБУ социално-икономически придобивки за членовете й - работещи в сферата на Образованието. „Най-голямото предизвикателство през отчетния период, неминуемо беше обучението от разстояние в електронна среда по време на пандемията от коронавирус в България от март 2020 до юни 2022 г. Синдикалистите си припомниха думите на председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева за случая: „Ние, учителите, доказахме и през този период, че можем да се справим с всичко, да се раздаваме в професията, да превключваме в различни режими на обучение по време на пандемията, да бъдем творци, да възпитаваме в ценности““. В доклада се спомена, че в началото на отчетния период минималната работна заплата е била 460 лв., а основната учителска заплата – 680 лв. „Благодарение на положените усилия от страна на Изпълнителния Комитет на СБУ при колективното трудово договаряне и на отговорното реципрочно отношение на Министерството на образованието, в края на 2022 г. основната учителска заплата гони ръст от 125% от средната брутна за страната! Това обстоятелство допринесе за повишаване авторитета на професията и за привличане на млади кадри в тази много трудна и отговорна мисия“, подчерта Азис Мурад.

В своето приветствие към участниците в конференцията кметът инж. Изет Шабан подчерта, че винаги могат да си партнират в търсенето на решения, които са от компетенциите на общината. „Имате уверението ми, че ние много сериозно и с всички сили ще работим, за да модернизираме и подобрим условията на труд във вашите учебни заведения“, заяви Изет Шабан. Той пожела по-нататъшни успехи на новоизбраното ръководство. „Надявам се, че ще продължите в същия дух да си отстоявате правата си. Права се отстояват и се печелят, а не се дават даром на никого“, заяви инж. Изет Шабан.

Най-важният синдикален, учителски форум избра нови управляващи органи - Изпълнителен и Стачен Комитет, както и Контролно-ревизионна комисия. Делегатите на форума декларираха стачна готовност, ако не получат обещаното от политиците догонващо инфлацията компенсиране на основното им заплащане!

За делегат на VIII конгрес на СБУ, който ще се проведе от 6 до 8 юли,  единодушно бе определен преизбраният Председател на местната организация инж. Азис Мурад.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/