A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Изет Шабан подписа договор с МРРБ за ремонт на пътя Жълтуша - СедларциИзет Шабан подписа договор с МРРБ  за ремонт на пътя Жълтуша - Седларци

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и кметът на община Ардино инж. Изет Шабан подписаха договор за реконструкция на общински път  Стояново - Светулка - Седларци - Жълтуша. Рехабилитацията на пътя се финансира от държавния бюджет и е на стойност 6 405 746 лв.  

Пътната връзка, която е с дължина 5,5 км., заема важно място в транспортната схема на територията на община Ардино. Обслужва село Жълтуша, което е средищно и е едно от най-големите населени места в общината. Целта на проекта е да се възстановят и подобрят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, за по-добро отводняване с оглед осигуряването на условия за безопасност на движението. Пътят започва от разклона на републиканския път за Падина – Неделино за село Жълтуша, минава през село Жълтуша и село Седларци и се свързва с републиканския път Ардино - Смолян до махала Сара.

„Транспортната свързаност е от съществено значение за териториалното развитие на населените места. Приоритет в нашата дейност е да осигурим добра свързаност с вътрешността на страната“, заяви кметът на община Ардино Изет Шабан.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/